FOTO: Saeimā iesniedz tradicionālo budžeta portfeli

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Piektdien, 8. martā, plkst. 9.50 finanšu ministrs Jānis Reirs no Finanšu ministrijas (FM) uz Saeimu nesa budžetaportfeli, lai jau tradicionāli nodotu valdības sagatavoto nākamā gada valsts budžeta likumprojektu izskatīšanai Saeimā.

Budžeta likumprojekta un tā pavadošo likumprojektu iesniegšanas pasākums Saeimā notika plkst.10.00.

Budžeta portfeļa nešana no FM uz Saeimu ir tradīcija, kas tika aizsākta 1997. gadā. Šogad portfelis tiks nests jau 21.reizi.

Tradīciju ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle. Viņš atvēlēja personīgo darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998. gada budžetu. #Budžets2019 izdevumi ir 9,4 miljardi eiro. Savukārt pirmajā gadā, kad portfelis tika nogādāts Saeimā, izdevumu apmērs bija 1,3 miljardi latu jeb aptuveni 1,8 miljardi eiro.

Tagadējais ministrs Jānis Reirs portfeli nesīs trešo reizi. Finanšu ministri Oskars Spurdziņš un Andris Vilks visbiežāk ir nogādājuši portfeli Saeimā - katrs četras reizes.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais