Taksometros obligāti būs jāizsniedz kases čeks

No 1. septembra par braucienu taksometrā obligāti būs jāizsniedz kases čeks, tā šodien nolēma valdība.

Par to ziņo portāls tvnet.lv

Kā iepriekš skaidroja Satiksmes ministrijā (SM), pašlaik spēkā esošie noteikumi paredz, ka taksometra vadītājs par sniegto pakalpojumu izsniedz vai nu kases čeku, vai kvīti. Tādējādi čeks vai kvīts ir vienīgais dokuments, kuru izvērtējot ir iespējams pārbaudīt, vai pieprasītā maksa par braucienu atbilst attiecīgā pārvadātāja deklarētajam tarifam.

SM atzīst, ka ir vērojama prakse izsniegt rakstveidā aizpildītas kvītis, norādot neprecīzu, sagrozītu informāciju, līdz ar to nav iespējams konstatēt pārkāpuma izdarītāju. Ņemot vērā šīs problēmas, ja brauciena beigas tiktu fiksētas ar automātisku elektroniskā čeka izdruku no skaitītāja, pasažierim būtu nodrošināta iespēja saņemt patiesu informāciju par sniegto pakalpojumu, bet kontrolējošām iestādēm konfliktu gadījumā būtu nodrošināta iespēja konstatēt patieso situāciju un sodīt vainīgo personu.

Grozījumi esošajā kārtībā paaugstināšot taksometru pakalpojumu kvalitāti, jo ar kases čeka palīdzību varēs fiksēt negodprātīgu taksometra vadītāja rīcību, piemēram, neatbilstošu tarifu.

SM norāda, ka daļa taksometru pārvadātāju jau ir ieviesuši printerus kases čeku izdrukai no taksometru skaitītājiem, taču tiem taksometru vadītājiem, kuri patlaban par pakalpojumiem izsniedz kvītis, no šā gada 1.septembra būs jānodrošina iespēja izdrukāt kases čeku.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta datiem pašlaik Latvijā reģistrēti 2536 taksometru skaitītāji.

Svarīgākais