Pie valdības ēkas protestēs pret iespējamu finansējuma samazinājumu sportam

Šodien pie Ministru kabineta ēkas apmēram 50 "saskaņiešus" atbalstošās jauniešu kustības "Vienota Latvija" aktīvisti rīkos protesta akciju pret Pasaules Bankas ieteikumiem, kas rosina valstij atteikties no sporta finansēšanas.

Jauniešu kustība "Vienota Latvija" ir parakstījusi sadarbības līgumu ar sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa", kas paredz, ka "Vienota Latvija" sniegs atbalstu partijai "Saskaņa" 10.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā.

"Vienota Latvija" uzskata, ka šāds Pasaules Bankas lēmums ieteikums apdraud Latvijas jaunatnes nākotni, jo līdzekļu nogriešana sportam veicināšot "noziedzības, alkoholisma un narkomānijas izplatīšanos jauniešu vidū, kas nenovēršami novedīs pie sabiedrības degradācijas un izmiršanas".

"Vienota Latvija" sola, ka šī protesta akcija atšķirsies no līdzīgiem protestiem ar savu oriģinalitāti. Šī akcija norisināsies savdabīgā teatrālā uzveduma formā, kur daļa jauniešu simbolizēs dažādu sporta veidu pārstāvjus, bet daļa - noziedzniekus, narkomānus un alkoholiķus. Tāpat būšot sagatavots "neliels pārsteigums Latvijas valdībai un Pasaules Bankai, kas noteikti liks aizdomāties un pārskatīt lēmumu attiekties no finansējuma Latvijas sportam".

"Vienota Latvija" rīkotajā akcijā piedalīsies bijušais futbolists un Saeimas deputāts Mihails Zemļinskis (SC) un partiju apvienības "Saskaņas centrs" pārstāvis Sergejs Potapkins.

Ekonomika

Strauja ekonomikas izaugsme Latvijā nav gaidāma. Tā šobrīd savās prognozēs izsakās eksperti. Publicēts jaunākais ekonomikas apskats un ko šī lēnā ekonomikas attīstība nozīmēs iedzīvotājiem, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais