Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Olainfarm": Arī Latvijas lielajiem uzņēmumiem nepieciešams valsts atbalsts

© Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency

Arī Latvijas lielajiem uzņēmumiem ir nepieciešams atbalsts no valsts, sacīja zāļu ražotāja "Olainfarm" valdes priekšsēdētāja padomniece attīstības jautājumos Agnese Mercalova.

Viņa norādīja, lielajiem uzņēmumiem arī ir nepieciešams valsts atbalsts, jo viennozīmīgi lielie uzņēmumi ir tie, kas nodrošina darbavietas, maksā nodokļus un eksportē. "No vienas puses var saprast valsti, kas uzskata, ja jūs esat lieli un bagāti, tad paši arī maksājiet," teica "Olainfarm" pārstāve, piebilstot, ka valsts viennozīmīgi var stimulēt un veicināt lielos uzņēmumus.

Tāpat Mercalova atzīmēja, ka Latvijā lielie uzņēmumi galvenokārt ir valsts kapitālsabiedrības, kā arī vienai daļai lielo uzņēmumu ir spēcīga ārvalstu investoru "aizmugure", taču "Latvijas cilvēku lielie uzņēmumi ir uz pirkstiem saskaitāmi" un tiem, iespējams, ir nepieciešams kāds atbalsts.

"Olainfarm" pārstāve sacīja, ka valsts ļoti fokusējas uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kaut arī valsts kasi papildina un ekonomiku veido lielākoties tieši lieli uzņēmumi. Lielie uzņēmumi, tostarp, piemēram, "Olainfarm", "Latvijas finieris" un "Grindeks", pēc Mercalovas teiktā, ir stūrakmeņi valsts ekonomikai, tāpēc valstij būtu jārūpējas, lai šie uzņēmumi netiktu pārdoti ārvalstniekiem.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.