Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Elektrum" mērķis dabasgāzes tirgū - aizņemt 5-10%

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Energokompānija AS "Latvenergo" dabasgāzes tirdzniecību Latvijas mājsaimniecībām ar zīmolu "Elektrum" sāks nākamnedēļ, šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss.

"Ar nākošo nedēļu uzsāksim aktīvu dabasgāzes tirdzniecību mājsaimniecībām, un tas nozīmēs, ka arī gāzes tirgū mājsaimniecībām būs alternatīva," teica Bariss.

Uz jautājumu, kādēļ "Latvenergo" atvērtajā gāzes tirgū mājsaimniecībām neienāca jau agrāk, Bariss skaidroja, ka atvērtais gāzes tirgus, tāpat kā elektroenerģijas tirgus, attīstījās pakāpeniski. Iesākuma tika izveidota normatīvā bāze, tad gāze sākta tirgot juridiskajiem klientiem un visbeidzot mājsaimniecībām. "Latvenergo" dabasgāzi šobrīd tirgo apmēram 400 juridiskajiem klientiem.

Savukārt runājot par "Elektrum" dabasgāzes piedāvājuma priekšrocībām, "Latvenergo" valdes loceklis stāstīja, ka tās būs papildus serviss klientiem un ērtības norēķinos. Piemēram, lielajiem dabasgāzes patērētājiem tikšot piedāvāta arī gāzes katlu apkope. Pēc viņa teiktā, dabasgāzes cena būs konkurētspējīga - lai arī dabasgāzes cenu nosaka tendences pasaules tirgū, "konkurence jebkurā gadījumā cenu spiež uz leju".

"Elektrum" mērķis dabasgāzes tirgū "esot sākt ar mazumiņu", savukārt piecu gadu laikā kompānija plāno aizņemt 5-10% dabasgāzes patēriņa tirgu mājsaimniecībās, stāstīja Bariss.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Latvenergo" plāno sākt dabasgāzes tirdzniecību Latvijas mājsaimniecībām ar zīmolu "Elektrum". Kompānija par to plašāk informēs šodien plkst.11 "Birojnīcā" Rīgā, Dzirnavu ielā 84 k-2 (Berga bazārā).

"Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 925,627 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,5 reizes, sasniedzot 322,021 miljonu eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

aģentūru LETA informēja "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Pasākums notiks plkst.11 "Birojnīcā" Rīgā, Dzirnavu ielā 84 k-2 (Berga bazārā).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 925,627 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,5 reizes, sasniedzot 322,021 miljonu eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.