Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"LMT" nākotnē saredz trešdaļu apgrozījuma eksporta tirgos

LATVIJAS BAGĀTIBA. Līdzīgi kā pērn, arī šogad, lai iekarotu MWC apmeklētāju uzmanību, LMT stends tiks veidots kā laikmetīgās mākslas objekts. Par stenda galveno materiālu izvēlēta Latvijas dabas bagātība – kūdra, kas izcels Latviju kā ilgtspējīgu un inovācijām auglīgu vidi, uzsver LMT prezidents Juris Binde © Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Sekojot nozares tendencēm, SIA Latvijas mobilais telefons (LMT) eksporta īpatsvars nākotnē varētu pieaugt līdz pat 30 procentiem no uzņēmuma apgrozījuma. Tas iespējams, pateicoties 5G ienākšanai un LMT inovāciju projektiem, kurus februāra beigās LMT kopā ar partneriem prezentēs arī pasaulē vadošajā mobilo tehnoloģiju notikumā Mobile World Congress (MWC) Barselonā.

Pagājušajā gadā LMT eksporta apgrozījums pieaudzis par 50 procentiem.

«Līdz ar mobilā interneta straujo izplatību un 5G tehnoloģiju ienākšanu telekomunikāciju nozare piedzīvo nozīmīgas pārmaiņas. Šis ir brīdis, kuru gudri izmantojot Latvija var attīstīt kompetenci un gūt papildu ienākumus mobilo tehnoloģiju jomā no eksporta tirgiem. Visi vajadzīgie priekšnoteikumi mums jau ir - gan viens no pasaulē efektīvākajiem tīkliem, gan zinoši speciālisti, kas ik dienas rada inovatīvas idejas un, sadarbojoties ar partneriem, atrod veidus to realizācijai,» norādīja LMT prezidents Juris Binde.

Lai uzrunātu potenciālos klientus ārvalstīs un paplašinātu eksporta tirgus, LMT jau otro gadu piedalīsies pasaulē vadošajā mobilo tehnoloģiju izstādē MWC Barselonā. Tajā LMT iepazīstinās ar tehnoloģiju inovācijām četros virzienos: produkti citiem operatoriem - zvanu centrāles risinājums mobilajā tīklā un viedtelevīzija; digitālo ceļu un savienoto auto tehnoloģijas; lietu interneta sensori un vārtejas; glābšanas droni ar datorredzi un bezpilota lidaparātu satiksmes pārvaldības risinājums. Jau ziņots, ka LMT šogad nominēts starptautiskajai telekomunikāciju balvai Global Mobile Awards 2019 (GLOMO Awards) divās kategorijās - Eiropas 5G celmlauzis un Labākā mobilo tehnoloģiju inovācija par LMT viedtelevīziju.