Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvija arī pēc "Brexit" turpinās valsts zelta rezervju glabāšanu Anglijas Bankā

Attēlam ilustratīva nozīme © Pixabay

Lai gan līdzšinējās ciešās ekonomiskās attiecības starp Eiropas Savienību un Lielbritnāniju pēc tās izstāšanās no savienības kļūs vājākas, Latvijas Banka turpinās sadarbību ar Apvienoto karalisti zelta rezervju glabāšanā, tā ziņo LNT raidījums TOP10.

Lielbritānijā šobrīd glabājas visas Latvijas zelta rezerves un tās tur paliks arī pēc izstāšanās no Eiropas Savienības, ar vai bez vienošanās, raidījumam norādīja centrālajā bankā, jo briti senāk vēsturē pierādījuši, ka tiem var uzticēties. Jau vairākus gadus zelta rezerveju apjoms ir nemainīgs - 7,7 tonnas zelta, no kurām 1.1 tonna iekļauta Eiropas Centrālās bankas rezervēs. Latvijas Bankas dati liecina - pagājušā gada beigās zelts ārējās rezervēs veidoja nelielu daļu - 239,19 miljonus eiro.

Šobrīd zeltam vairāk ir politiska, psiholoģiska un emocionāla nozīme, jo zelta rezerves uzkrātas Latvijas Republikas neatkarības pirmajos gadu desmitos, turklāt to tālākais liktenis ir bijis zīmīgs Latvijas vēsturē. Tradicionāli centrālajām bankām ir zelta krājumi, un arī Latvijas Banka negrasās no tiem atteikties.