Sešos mēnešos budžetā iekasēts vairāk nodokļu, nekā plānots

Valsts budžeta ieņēmumi šā gada sešos mēnešos bijuši 1,82 miljardi latu, kas ir par 2,8% vairāk, nekā paredzēts nodokļu ieņēmumu plānā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotā informācija.

Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis aģentūru LETA informēja, ka VID administrētie valsts pamatbudžeta ieņēmumi sešos mēnešos, izņemot iedzīvotāju ienākuma nodokli un dabas resursu nodokli, kuru ieņēmumi tiek sadalīti starp valsts pamatbudžetu un pašvaldību budžetiem, bija 886 miljonu latu apmērā, kas veido 110% izpildi pret plānu.

Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas kopā ar atskaitījumiem otrā līmeņa pensiju ieguldījumu plāniem bijušas 558,1 miljons latu, tādējādi plāns izpildīts 97,8% apmērā.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi sešos mēnešos bijuši 56,9 miljoni latu, kas ir 102,6% no plānotā apjoma, bet pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bija 410,7 miljoni latu, kas par 24,5% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī iekasēti 220,9 miljoni latu, kas par 6,1% mazāk, nekā paredzēts plānā, taču atsevišķās pozīcijās akcīzes nodokļa ieņēmumu plāns pārpildīts, proti, akcīzes nodokļa ieņēmumi no alus pārsnieguši plānu par 17,6%, naftas produktu akcīzes nodokļa ieņēmumi ir izpildīti 102,4% apmērā, bet akcīzes nodokļa ieņēmumi par tabakas izstrādājumiem sešos mēnešos par 30,3% atpalikuši no plāna.

Azartspēļu un izložu nodokļa ieņēmumi bija 6,3 miljonu latu apmērā, kas veido 103% izpildi pret plānu.

Muitas nodokļa ieņēmumi sešos mēnešos bijuši 7,3 miljoni latu, kas ir 100% no plānotajiem ieņēmumiem.

Svarīgākais