Kampars tiksies ar "Latvenergo" vadību un darbinieku pārstāvjiem

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, valsts kapitāldaļu turētājs energoapgādes kompānijā AS "Latvenergo", Juris Pūce ceturtdien, 8.jūlijā, tiksies ar uzņēmuma vadību un darbinieku pārstāvjiem, lai pārrunātu uzņēmuma turpmāko darbību.

Tikšanās laikā A.Kampars un J.Pūce ar uzņēmuma pārstāvjiem pārrunās iespējamos kritērijus un principus jauno AS "Latvenergo" valdes locekļu meklēšanā, kā arī par veidu, kā uzlabot uzņēmuma korporatīvo pārvaldību un kontroli augstākās vadības līmenī.

"Pēdējo nedēļu notikumi ir skaidri apliecinājuši - AS "Latvenergo" ir nepieciešami pasākumi, lai atjaunotu uzņēmuma ilgus gadus mērķtiecīgi veidoto reputāciju un sabiedrībai un uzņēmuma sadarbības partneriem pierādītu, ka aizdomām par nelikumībām pašā uzņēmumā nav vietas," atzīst ministrs.

A.Kampars uzsver, ka jebkuras izmaiņas AS "Latvenergo" tiks īstenotas pārdomāti un konsultējoties ar uzņēmuma vadību un darbiniekiem.

Ekonomika

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajos un saskaņošanai iesniegtajos grozījumos likumā "Par akcīzes nodokli".