Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Mazumtirdzniecība Latvijā kāpj straujāk nekā vidēji ES

© Pixabay

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šā gada septembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 3,5%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums septembrī salīdzinājumā ar 2017.gada devīto mēnesi starp ES valstīm bijis Īrijā (+10,2%), Lietuvā (+7,9%), Polijā (+6,5%), Ungārijā (+5,4%) un Slovēnijā (+5,2%). Igaunijā mazumtirdzniecība pieaugusi par 3,2%.

Savukārt kritums šajā periodā fiksēts Maltā (-0,4%), Itālijā (-1%), Spānijā un Austrijā (abās valstīs -1,5%), kā arī Beļģijā (-2,2%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums septembrī, salīdzinot ar 2017.gada septembri, palielinājies kopumā par 1,5%, bet eirozonas valstīs - par 0,8%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs septembrī ES sarucis par 0,1%, bet eirozonā tas saglabājies nemainīgs.

Ekrānuzņēmums no LETA

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Īrijā (+2,9%), Latvijā (+1,5%), Igaunijā (+1,4%) un Rumānijā (+1,1%). Toties samazinājums bijis Itālijā (-0,3%), Spānijā (-0,6%), Beļģijā un Lielbritānijā (abās valstīs -0,8%), Austrijā (-1%) un Portugālē (-1,7%).

Dati nav pieejami par Grieķiju, Horvātiju, Kipru un Nīderlandi.