Šogad VID apturējis 321 nodokļu maksātāja saimniecisko darbību

© REUTERS/ SCANPIX

Šā gada trīs ceturkšņos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde nodokļu maksātāja saimniecisko darbību ir apturējusi 321 gadījumā, liecina VID informācija.

Tajā skaitā 301 gadījumā saimnieciskā darbība apturēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, 17 gadījumos - par nenovērstajiem pārkāpumiem, bet trīs gadījumos - par algas izmaksu "aploksnēs".

Nodokļu kontroles pasākumu rezultātā no VID pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistra trīs ceturkšņos izslēgti 529 nodokļu maksātāji.

Bez tam nodokļu kontroles pasākumu rezultātā trīs ceturkšņos 377 valdes locekļiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par konstatētajiem pārkāpumiem piemērots papildsods - tiesību atņemšana ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībās.

2018.gada deviņos mēnešos VID Nodokļu kontroles pārvalde kopumā veikusi 7484 nodokļu kontroles pasākumus - nodokļu auditus, nodokļu aprēķinus, tematiskās pārbaudes, datu atbilstības pārbaudes, apsekošanas, novērošanas. Lēmumi par nodokļu apmēra precizēšanu un saimnieciskās darbības apturēšanu pieņemti par 3893 juridiskajām personām (7053 nodokļu kontroles pasākumi) un 395 fiziskajām personām (431 nodokļu kontroles pasākums).

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais