Rīdzinieki jau no paša rīta stāvējuši rindā, lai tiktu pie jaunajiem iPhone

© Publicitātes foto

Šodien, 28. septembrī, Latvijā uzsākta Apple jaunāko viedtālruņu modeļu iPhone Xs un Xs Max tirdzniecība. Latvijas iedzīvotāju interese par jaunajiem Apple zīmola viedtālruņiem ir liela – jau pirms plkst. 7.00 pie Latvijas Mobilā Telefona klientu centra “Brīvības centrs” Ģetrūdes ielā 12 šī zīmola cienītāji veidoja rindu, lai, centram verot durvis plkst. 8.00, varētu pirmie iegādāties jaunos viedtālruņus.

Viņš vietu rindā ieņēmis jau pirms 7.00 rītā, kas bijis tālredzīgs lēmums - jau pavisam drīz gaidīt klientu centra atvēršanu ieradušies vēl daudzi citi jauno iPhone modeļu tīkotāji.

Kā skaidro pirmais jaunā Apple viedtālruņa pircējs, kurš iegādājās iPhone Xs Max, šis viņam ir pirmais Apple viedtālrunis. Izvēlēties šī zīmola ierīci viņu pamudinājusi dzīvesbiedres pozitīvā pieredze, lietojot Apple viedtālruni. Tādēļ, lai savā īpašumā iegūtu pašu jaunāko Apple zīmola viedtālruni, viņš vietu rindā pie LMT klientu centra ieņēmis jau pirms 7.00 rītā, kas bijis tālredzīgs lēmums - jau pavisam drīz gaidīt klientu centra atvēršanu ieradušies vēl daudzi citi jauno iPhone modeļu tīkotāji.

Jaunais iPhone Xs var lepoties ar 5,8 collu OLED ekrānu ar 2436x1125 pikseļu izšķirtspēju, kas nodrošina visprecīzāko krāsu attēlojumu, HDR un tumšākās nakts dziļuma melno krāsu. Savukārt iPhone Xs Max, kura ekrāna lielums sasniedzis 6,5 collas, ir telefons ar lielāko ekrānu, kāds jebkad bijis Apple telefonos! Tas klāj gandrīz visu tālruni un ar 2688x1242 pix izšķirtspēju sniedz iespēju aplūkot saturu nebijušā izmērā un precizitātē. Abiem modeļiem ir stingrs, gludi nopulēts nerūsējoša tērauda rāmis, izturīgs aizsargstikls, kā arī ūdens un putekļu izturība. Ierasti elitāro izskatu papildina jauna - zeltīta - krāsa. Face ID sejas atpazīšanas sistēma kalpo ne vien ekrāna atbloķēšanai, bet arī kā parole lietotnēm, un tagad tā kļuvusi vēl ātrāka. Viedais A12 Bionic procesors ir gudrākais un jaudīgākais, kāds jebkad bijis Apple tālruņos, un kopā ar Neural Engine rūpējas par satriecošu papildinātās realitātes pieredzi. Savukārt jaunā fotokameru sistēma ar attēla stabilizācijas un Smart HDR atbalstu iekļauj attēlā vairāk detaļu, izceļot spilgtās vietas un ēnas, kā arī uzņem labākas fotogrāfijas pustumsā. iPhone Xs cena būs, sākot no 1179.00, bet Xs Max - sākot no 1279.00 eiro.

Ekonomika

AS "Latvenergo" kļuvis par SIA "Laflora Energy" 100 % kapitāla daļu īpašnieku, lai kūdras ražotāja SIA "Laflora" bijušajā kūdras ieguves teritorijā Kaigu purvā Līvbērzes pagastā būvētu vēja elektrostaciju (VES) ar kopējo jaudu 108,8 MW (megavati) un uzsāktu elektroenerģijas ražošanu 2026. gada jūnijā.