Pētījums: Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs tiešraides video saturu lieto viedtālrunī

© Pexels

Katrs otrais jeb 53% Latvijas iedzīvotāju lieto tiešraides video saturu viedtālrunī, bet katrs piektais - planšetdatorā, liecina aptaujas dati, informē BITES vadītājs Kaspars Buls.

Lielākā daļa jeb 75% aptaujāto, kuri izmanto mobilās ierīces - viedtālruņus un planšetdatorus - video satura straumēšanai, atzīst, ka pēdējā gada laikā viņu video satura patēriņš šajās ierīcēs ir palielinājies.

Tiešsaistes video saturs, kuru Latvijas iedzīvotāji mobilajās ierīcēs skatās visbiežāk, ir: sociālajos tīklos publicētie video (72%), mūzikas klipi (48%), kā arī filmas un seriāli (38%). Interesanti, ka sievietes šos video skatās salīdzinoši biežāk nekā vīrieši, kamēr vīrieši biežāk nekā sievietes skatās ziņu un analītiskos raidījumus, kā arī sporta pārraides.

Tāpat no aptaujas datiem izriet, ka 60% respondentu, kuri izmanto mobilās ierīces video satura straumēšanai, filmas, seriālus, ziņu pārraides, mūzikas klipus un citu video saturu viedtālrunī vai planšetdatorā skatās katru dienu, bet katrs trešais - vismaz divas līdz četras reizes nedēļā. Turklāt īpaši aktīvi tiešsaistes video mobilajās ierīcēs patērē jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kamēr vecāka gada gājuma cilvēki biežāk dod priekšroku TV un datoru ekrāniem.

"To, ka digitālais dzīvesveids kļūst aizvien populārāks un video satura patēriņš mobilajās ierīcēs strauji palielinās, redzam arī pēc mūsu tīkla datiem - šobrīd tiešsaistes video saturs veido vairāk nekā 65% no kopējās interneta plūsmas BITES tīklā. Par to, ka šo saturu visaktīvāk lieto tieši jaunieši, liecina fakts, ka vairāk nekā pusi jeb 70% no video satura, kas ikdienā tiek pārraidīts uzņēmuma tīklā, veido "Youtube" video," atklāj Buls.

*Aptauju veica mobilo sakaru operators BITE sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija". Tā norisinājās 2018.gada septembrī. Kopumā aptaujā piedalījās 518 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Ekonomika

Iepriekšējos gados Rīgas tirgū vidēji pārdots ap 2500 jaunu dzīvokļu gadā, un tas tādai pilsētai kā Rīga nav īsti apmierinošs rezultāts, aģentūrai LETA pavēstīja būvfirmas un nekustamo īpašumu attīstītāja SIA "YIT Latvija" valdes loceklis Andris Božē.

Svarīgākais