Ventspils brīvosta guvusi augstus novērtējumus starptautiskā ekonomisko zonu pētījumā

Ventspils brīvosta piedalījās populārā britu laikraksta Financial Times izdevuma fDi Magazine veiktajā aptaujā "Nākotnes globālās brīvās zonas 2010/11" (Global Free Zones of the Future 2010/11), kur savā starpā tika salīdzinātas brīvās zonas visā pasaulē.

Aptaujai tika uzaicinātas vairāk nekā 700 ekonomiskās zonas ar lūgumu norādīt savus kvalitatīvos un kvantitatīvos rādītājus. Iegūtā informācija tika izvērtēta, ņemot vērā 8 kritēriju kategorijas, piem., ekonomiskais potenciāls, izmaksu efektivitāte, mārketings u.c. Tālākai vērtēšanai tika izvirzītas 66 ekonomiskās zonas, kam neatkarīgu ekspertu grupa deva savus novērtējumus.

Pēc iegūtajiem rezultātiem Ventspils brīvosta ieņem piekto vietu kā nākotnes vai perspektīvākā zona 2010./2011.gadā. Jāpiemin, ka neviena cita Eiropas zona nebija iekļuvusi pat pirmajā desmitniekā. Savukārt, izmaksu efektivitātes ziņā Ventspils brīvosta ierindojas 4.vietā, bet nominācijā Labākā ostas zona - 5.vietā. Pētījumā atzinību guvis arī Ventspils brīvostas mārketings, kas ir atzīts par septīto labāko pasaulē.

Pētījuma rezultāti ir nozīmīgs panākums Ventspils brīvostai, jo pozitīvi novērtētais darbs infrastruktūras attīstībā, mērķtiecīgais mārketings un pretimnākšana potenciālajiem biznesa partneriem un investoriem apliecina, ka Ventspils brīvosta ir konkurētspējīga visas pasaules mērogā, un tā ir lieliska vieta investoriem sava biznesa attīstībai.

Ekonomika

Kas notiks ar šobrīd pustukšo Rīgas brīvostu un citām Latvijas ostām; vai patiesi ostās jāsāk būvēt dārgi elitārie dzīvojamie rajoni un biroju telpas; kādēļ mēs labprātīgi atsakāmies arī no sankcijām nepakļautām kravām un cik saprātīgi rīkojamies naudas pelnīšanā – “Neatkarīgās” saruna ar Rīgas brīvostas bijušo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais