"Olainfarm" par pārmetumu reiderismā: Uzņēmuma padome ir ievēlēta tiesiski! 

© f64

Uzņēmums “Olainfarm”, komentējot pārmetumus rēderismā, uzsver: jaunā uzņēmuma padome ir ievēlēta tiesiski, pārstāv akcionāru intereses un strādā uzņēmuma ilgtermiņa interesēs, realizējot un attīstot Valērija Maligina uzņēmuma attīstības vīziju. Jaunajai vadībai ir izdevies novērst uzņēmuma vērtības samazināšanos, un publiskie paziņojumi pret “Olainfarm” ir vērtējami kā izmisīgi mēģinājumi turpināt graut uzņēmuma reputāciju un atkal panākt tā vērtības samazināšanos.

Kā jau vēstīts, tad šonedēļ Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze un Nika Saveļjeva ir iesniegušas iesniegumus tiesībsargājošajām institūcijām ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu saistībā ar reiderismu uzņēmumā Olainfarm, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu.

Nika Saveļjeva un Signes Balderes-Sildzedzes meita Anna Emīlija Maligina ir 2017. gada decembrī mirušā Valērija Maligina mantinieces, kam katrai pieder viena trešā daļa no kopējā mantojuma, tostarp akcijas a/sOlainfarm.

Uzņēmuma pārstāvji šobrīd norada - kamēr uzņēmumu vadīja iepriekšējā padome, “Olainfarm” akciju cena nokritās par 16% un akcionāri zaudēja vairāk nekā 20 miljonus eiro. Iespējams, ka tā bija kādas lielākas shēmas sastāvdaļa, lai, panākot uzņēmuma vērtības krišanos, to vēlāk pārņemtu. Par to ļauj domāt arī pret uzņēmumu vērstie asie publiskie paziņojumi no iepriekš neveiksmīgi strādājošās padomes locekļu puses. Savukārt vairākums uzņēmuma akcionāru, darbinieku, kā arī birža ir ļoti pozitīvi novērtējuši jaunās padomes uzsāktās iniciatīvas - uzņēmuma vērtība ir nostabilizējusies un ir novērojama izaugsme.

“Aicinu Niku Saveļjevu un Signi Balderi-Sildzedzi, kura pārstāv savu divpadsmitgadīgo meitu Annu Emīliju Maliginu, būt konstruktīvām un ar dažādiem publiskiem paziņojumiem necensties graut “Olainfarm” reputāciju un nevērsties pret Valērija Maligina izloloto uzņēmumu. Ja kādam no akcionāriem tiešām ir interese par reālo uzņēmuma darbu, aicinām atnākt uz kādu no akcionāru sapulcēm vai padomes sēdēm un šos jautājumus pārrunāt klātienē. Līdz šim diemžēl ne N. Saveļjeva, ne S. Baldere-Sildzedze nav uzskatījušas par nepieciešamu to darīt. Ļoti iespējams, ka tieši šī iemesla dēļ ar viņām šobrīd manipulē citas ar uzņēmumu nesaistītas personas” , pauž uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.

Svarīgākais