Valdības komiteja akceptē kadastrālo vērtību bāzi 2011. gadam

Ministru kabineta komiteja šodien akceptēja Tieslietu ministrijas (TM) un Valsts zemes dienesta (VZD) speciālistu sagatavoto noteikumu projektu par kadastrālo vērtību bāzi 2011. gadam.

Kā teikts projekta anotācijā, nekustamo īpašumu kadastrālo vērtēšanu, tostarp kadastrālo vērtību bāzes izstrādi, veic VZD. No 2006.gada aprīļa kadastrālo vērtību bāzi izstrādā vienlaicīgi zemei un ēkām visā valsts teritorijā pa nekustamā īpašuma grupām.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja TM preses pārstāve Laura Pakalne, ar jaunajiem noteikumiem plānots apstiprināt ne tikai no jauna izstrādātās bāzes vērtības, korekcijas koeficientus un lauku nekustamo īpašumu grupas vērtību zonējumus, bet arī no jauna apstiprināt visu pārējo nekustamo īpašumu grupu vērtību zonējumus, kas izstrādāti no 2007.gada līdz 2009.gadam, un inženierbūvju bāzes vērtības, kas izstrādātas 2010.gadā atbilstoši Kadastra likuma pārejas noteikumiem, proti, lauksaimniecībā izmantojamās zemes, meža zemes, dzīvojamo māju apbūves, rūpnieciskās ražošanas objektu apbūves, komercobjektu apbūves zonējumus u.c. Plānots apstiprināt arī ēku un inženierbūvju tipu bāzes vērtības.

Vērtību zonējuma kartes nav pievienotas noteikumu projektam papīra veidā, bet tajā izdarīta atsauce uz elektroniski parakstītiem dokumentiem un elektronisko dokumentu pieejamību VZD un Valsts kancelejas arhīvos, kā arī VZD interneta mājaslapā "www.vzd.gov.lv".

Normatīvā akta projektā ietvertā kadastrālo vērtību bāze kadastrālās vērtēšanas vajadzībām jāpiemēro no 2011.gada 1.janvāra.

Lai noteikumi varētu stāties spēkā, tie būs jāpieņem valdībā.

Svarīgākais