Latvijas būvniecībā otrs lielākais kritums ES

Būvniecības apjoms Latvijā šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, ir samazinājies par 32,4%, kas ir otrais lielākais kritums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina "Eurostat" dati.

Vēl straujāk nekā Latvijā būvniecība ir samazinājusies Lietuvā - par 48%, bet visās ES valstīs kopā būvniecība ir kritusies par 8,8%. Straujš būvniecības sarukums bijis arī Igaunijā - par 28,3%, Slovēnijā - par 19% un Somijā - par 18,6%.

No visām ES valstīm būvniecības pieaugums otrajā ceturksnī bijis tikai Grieķijā - par 6,1%, Vācijā - par 3%, Čehijā - par 1,2%, Polijā - par 0,4% un Maltā - par 0,3%.

Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, Latvijas būvniecības sektors otrajā ceturksnī ir samazinājies par 9,2%, kas ir ceturtais straujākais kritums starp visām ES valstīm. Pats lielākais samazinājums bijis Lietuvā - par 21,7%, Igaunijā - par 10,2% un Rumānijā - par 9,4%.

Vislielākais būvniecības pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, fiksēts Grieķijā - par 13,8%, Slovākijā - par 4,9% un Ungārijā - par 4,5%.

Vidēji visās ES valstīs ražošanas apjoms būvniecībā, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, 2009.gada otrajā ceturksnī ir samazinājies par 1,6%, bet eirozonas valstīs - par 1,7%.

Svarīgākais