Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

VID pārbaudīs, kā Ašeradens ticis pie iespaidīgiem procentiem no bankas

© F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) vērtēšot informāciju un veikšot pārbaudit saistībā ar ekonomikas ministra Arvila Ašeradena pērn no Luminor bankas saņemtajiem brīnumainajiem procentiem un veiks pārbaudi.

Ašeradens iespaidīgos procentus skaidrojis ar ieguldījumu līguma pārvaldes pārtraukšanu, tomēr nekas viņa deklarācijā par to neliecinot.

Portāls Pietiek norāda, ka Ašeradens pērn ministra amatā nopelnījis 60 429 eiro, kā arī no Valsts kases par valsts parādzīmēm saņēmis 10 500 dolārus.

Vislielākā summa, kuru Ekonomikas ministrs pērn deklarējis, gan ir nākusi procentos no ''Luminor'' bankas - 98 489 eiro. Un tik liela summa par spīti tam, ka Ašeradenam tolaik vēl ''Nordea Bank'', kura vēlāk apvienojās ar ''DnB Bank'', glabājās tikai 4472 eiro, kuri gada laikā palielinājās par 121 eiro.

Ašeradens iespaidīgos procentus skaidrojis ar ieguldījumu līguma pārvaldes pārtraukšanu, tomēr, kā norāda Pietiek, nekas viņa deklarācijā par to neliecinot.

Visbeidzot, par spīti deklarēto pirkumu faktiskai neesamībai, ministrs 2017.gadā iemanījies iztērēt visas augstāk minētās summas, kā arī SEB bankā veiktos 14 000 eiro lielos uzkrājumus.

Sākotnēji šo informāciju pārbaudīt bijis paredzēts KNAB, tomēr beigās to tomēr veiks VID.