Plāno kompensēt zaudējumus pasažieru pārvadājumiem republikas pilsētu maršrutos

Valdība šodien atbalstīja papildu 4,27 miljonu latu piešķiršanu, lai pārvadātājiem kompensētu zaudējumus, kas saistīti ar cilvēku ar invaliditāti un viņus pavadošo personu pārvadāšanu arī republikas pilsētu pašvaldību maršrutos.

Pašlaik līdzekļi par I un II grupas invalīdu, bērnu invalīdu un personu, kas pavada I grupas invalīdu vai bērnu invalīdu, pārvadāšanu reģionālajos vietējās un reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos tiek piešķirti no Sociālās drošības tīkla stratēģijas līdzekļiem. Tāpat šos līdzekļus piešķir par bērnu bāreņu, pirmsskolas vecuma bērnu pārvadāšanu reģionālajos starppilsētu un vietējās nozīmes maršrutos, politiski represēto personu un nacionālās pretošanās kustības dalībnieku pārvadāšanu reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos. Šim mērķim 2010.gadā paredzēti 6,1 miljoni latu, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

SM aprēķini liecina: lai segtu visus zaudējumus pārvadātājiem reģionālajos vietējās nozīmes un reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos, 2010.gadā paredzētais finansējums tiks apgūts pilnībā. Tādēļ, lai segtu zaudējumus cilvēku ar invaliditāti un viņus pavadošo personu pārvadāšanai republikas pilsētu pašvaldību maršrutos, nepieciešami papildu līdzekļi.

Republikas nozīmes pilsētas ir Daugavpils, Jēkabpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

SM izstrādāto Ministru kabineta rīkojuma projektu "Par invalīdu pārvadāšanā pilsētas nozīmes maršrutos radušos zaudējumu kompensēšanu 2010.gadā" 8.jūnijā apstiprināja valdībā.

Par līdzekļu piešķiršanu vēl lems Saeima, informēja SM.

Sociālās drošības tīkla stratēģijas programmas piešķirtie līdzekļi ir paredzēti pasākumiem, lai mazinātu negatīvo sociālo ietekmi, kas izveidojusies globālās un Latvijas finanšu un ekonomikas krīzes, kā arī strukturālo reformu dēļ. Viens no stratēģijā iekļautajiem pasākumiem ir arī zaudējumu kompensēšana sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem atsevišķām pasažieru kategorijām.

Svarīgākais