Uzņēmēja: Latvija no biznesiem sagaida tikai nodokļu maksāšanu

© f64

Ja uzņēmums mūsdienās vēlas "plaukt" un attīstīties, tam svarīgi veidot iekļaujošu un dažādību veicinošu politiku, šodien Baltijas dažādības uzņēmējdarbības forumā "Think diversity!" sacīja Latvijas Korporatīvās sociālās atbildības platformas (''KSA Latvija''/''CSR Latvia'') valdes priekšsēdētāja Agnese Alksne.

Viņa uzsvēra, ka mūsdienu pasaulē nav laika diskriminēt nedz darbiniekus, nedz klientus, tāpēc arvien vairāk pieaug iekļaujošas un dažādību veicinošas politikas īstenošanas nozīme.

Pēc Alksnes paustā, Latvijā valdība no uzņēmējiem sagaida tikai vienu - nodokļu maksāšanu. Uzņēmumi nekādā veidā no valdības puses netiekot motivēti būt sociāli atbildīgiem, ieguldīt sociālajās inovācijās vai īstenot iekļaujošu un dažādību veicinošu politiku, tomēr tā ir nozīmīga daļa no starptautiskas prakses, sacīja uzņēmēja.

Vienlaikus viņa norādīja, ka Darba likums diskriminācijas jautājumos ir sakārtots, tomēr liela problēma esot Darba likuma neņemšana vērā, padarot diskrimināciju un cilvēktiesību pārkāpumus par realitāti uzņēmējdarbības vidē. Uzņēmumi apgalvo, ka pilda likuma normas, tomēr ir svarīgi to nedarīt "ķeksīša pēc", piebilda Alksne.

Pēc viņas paustā, uzņēmumiem jāspēj sekot līdzi laikam, sociālajām izmaiņām un citiem procesiem, citādi būs grūti izdzīvot mūsdienu uzņēmējdarbības vidē.

Kā ziņots, šonedēļ "Baltijas praids 2018" piedāvā plašu pasākumu programmu, un šodien viens no centrālajiem notikumiem bija Baltijas dažādības uzņēmējdarbības forums "Think diversity!".

Tā bija pirmā uzņēmējdarbības konference, kuras vadošā tēma ir dažādība. Tajā tika apspriesti tādi temati kā personāla dažādības loma, dažādības veicināšana un iekļaujošas politikas piemērošana, kā arī dažādība produktu izstrādē un mārketingā.

Jau ziņots, ka šonedēļ Rīgā notiek dažādi "Baltijas praida 2018" kulminācijas pasākumi, bet vērienīgākais no tiem - gājiens - plānots sestdien, 9.jūnijā.

Svarīgākais