Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Edvards Kušners turpinās strādāt Latvijas Bankā

© F64

Latvijas Bankas padomes loceklis Edvards Kušners, kuram trešdien ir pēdējā darba diena šajā amatā, turpinās darbu Latvijas Bankā padomnieka amatā, pavēstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

"Kušners turpinās nodrošināt saikni un sekmīgu sadarbību starp Latvijas Banku un Saeimu, valdību, ministrijām un valsts institūcijām, esot padomnieka amatā," teica Silakalns.

"Kušners turpinās nodrošināt saikni un sekmīgu sadarbību starp Latvijas Banku un Saeimu, valdību, ministrijām un valsts institūcijām, esot padomnieka amatā," teica Silakalns.

Viņš informēja, ka attiecīgo amatu Kušners ieņems no ceturtdienas, 31.maija, beidzoties pilnvaru termiņam Latvijas Bankas padomē.

Silakalns skaidroja, ka Kušners turpmāk darba uzdevumus veiks atbilstoši Latvijas Bankas prezidenta vietnieces Zojas Razmusas, kura pašlaik pilda prezidenta pienākumus, norādījumiem.

Viņš arī piebilda, ka Kušneram būs terminēts darba līgums uz sešiem mēnešiem, tostarp lai nodrošinātu pēctecību darba pienākumu nodošanā nākamajam Latvijas Bankas padomes loceklim.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Saeimas vairākums 24.maijā nolēma neapstiprināt Kušneru uz vēl vienu pilnvaru termiņu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā.

Par Kušnera pārapstiprināšanu nobalsoja 36 deputāti, pret bija 14, bet atturējās - 28. Vēl astoņi deputāti balsojumā nepiedalījās. Kušneram nelabvēlīgi nobalsoja Zaļo un zemnieku savienības un "Saskaņas" deputāti, kuriem piebalsoja atsevišķi "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķi un partejisko piederību nomainījušie tautas kalpi.

Pašlaik Latvijas Bankas padomē strādā Razmusa, kā arī Vita Pilsuma, Arvils Sautiņš un Aivars Skopiņš.