Uzņēmums zaudē strīdā ar VID par 300 000 latu zaudējumiem par konfidenciālas informācijas izpaušanu

Uzņēmums "Namu apsaimniekošana" Senātā nav pārsūdzējis Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātas spriedumu, ar kuru noraidīta tā prasība no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piedzīt 296 743 latu zaudējumus saistībā ar konfidenciālas informācijas izpaušanu par Daugavpils un Rēzeknes preču staciju muitas kontroles punktu apsaimniekošanu.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, marta vidū AT noraidīja "Namu apsaimniekošanas" prasību, taču spriedumu vēl bija iespējams pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā. AT atvēlētajā termiņā kasācijas sūdzība par spriedumu nav iesniegta, un tas 11.maijā stājies likumīgā spēkā.

LETA jau ziņoja, ka "Namu apsaimniekošana" pārmeta VID Latgales reģionālajai nodaļai, ka tā apzināti esot nodevusi konkurentiem slepenu informāciju, ko konkursa piedāvājumā bija sniegusi "Namu apsaimniekošana" un kas kvalificējama kā komercnoslēpums.

Pēc uzņēmuma juristes Ineses Untiņas iepriekš teiktā, VID izpaudis uzņēmuma tehniskos aprakstus, cenu veidošanās mehānismus, izmaksas un citu ar uzņēmumu saistītu informāciju. Par šiem faktiem ir arī pievienoti dokumentāli apstiprināti pierādījumi.

Latgales apgabaltiesa 2008.gada 27.jūnijā noraidīja "Namu apsaimniekošanas" prasību, taču uzņēmums par šo spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību.

VID savulaik pārtrauca 2007.gadā sākto iepirkumu par Daugavpils un Rēzeknes preču staciju muitas kontroles posteņu apsaimniekošanu, jo tika konstatēts, ka iepirkuma procedūras dokumentos nepieciešamas būtiskas izmaiņas.

Turklāt arī Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc "Namu apsaimniekošanas" sūdzības aizliedza VID slēgt divus līgumus par 293 760 latiem šo muitas punktu apsaimniekošanai.

VID iepriekš jau vairākas reizes bija noteicis uzvarētāju šajā konkursā, taču IUB aizliedza slēgt līgumus.

Svarīgākais