VID: Nelegālo cigarešu tirgus daļa Latvijā ir ap 35%

Nelegālas izcelsmes cigarešu tirgus daļa Latvijā ir ap 35%, šodien žurnālistus informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes vadītājs Marjans Burijs.

Pēc viņa teiktā, nelegālā apritē esošo cigarešu apjoms svārstās atkarībā no pieprasījuma.

Burijs atzīmēja, ka pēdējā laikā šajā jomā vērojama pozitīva tendence, iespējams, tāpēc, ka sabiedrība, ņemot vērā ekonomisko situāciju, atsakās no nelegālās tabakas lietošanas.

Pēc Muitas kriminālpārvaldes vadītāja teiktā, valsts ar cigarešu kontrabandu cīnās ar esošajiem līdzekļiem, taču viņš uzsvēra, ka arī valsts īstenotie pretkontrabandas pasākumi ir devuši rezultātus.

Informējot par maijā atklāto 18 tonnu nelegālas izcelsmes tabakas gadījumu, Burijs žurnālistus šodien rosināja informēt sabiedrību ne tikai par smēķēšanas kaitīgumu un to, ka nezināmas izcelsmes cigarešu smēķēšana cilvēka veselībai var nodarīt pat dubultu kaitējumu, bet arī aicināja ziņot par iespējamiem cigarešu kontrabandas gadījumiem vai nelegālām cigarešu novietnēm.

Ja iedzīvotājiem šāda informācija ir, tad Burijs mudināja zvanīt pa VID bezmaksas uzticības tālruni un informēt par to, sakot, ka Muitas kriminālpārvalde būs pateicīga par šāda rakstura informāciju.

LETA jau ziņoja, ka VID kādā noliktavā Rēzeknē atklāja vairāk nekā 18 tonnas nelegālas izcelsmes tabakas, kā arī dažādas ierīces, kas, iespējams, bijušas paredzētas nelegālas cigarešu ražotnes izveidošanai.

Svarīgākais