Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Latvenergo" saņems aizdevumu 50 miljonu eiro apjomā

Nordea banka ir parakstījusi līgumu ar AS "Latvenergo" par aizdevuma piešķiršanu 50 miljonu eiro apjomā.

Tas ir paredzēts uzņēmuma ilgtermiņa investīciju programmu īstenošanai, nodrošinot investīcijas elektrostaciju rekonstrukcijā un modernizācijā, kā arī pārvades un sadales elektrotīklos. Nordea aizdevuma termiņš ir desmit gadi.

Kārlis Miķelsons, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs: "Mūsu investīcijas ir pārdomāts un izsvērts ieguldījums, jo Latvenergo kā viena no zaļās enerģētikas līderēm Eiropas Savienībā pēdējos desmit gadus sistemātiski īsteno videi draudzīgu objektu būvniecību un modernizāciju. Nordea banka ir stabils sadarbības partneris, tādēļ esmu gandarīts, ka šos ilgtermiņa uzdevumus varam realizēt ar partneriem, kas domā un rīkojas līdzīgi."

Valdis Siksnis, Nordea bankas vadītājs Latvijā: "Nordea un Latvenergo sadarbību var raksturot kā konstruktīvu un uz savstarpējo uzticību balstītu partnerību jau vairāku gadu garumā. Arī šīs programmas finansēšana ir apliecinājums nepieciešamībai turpināt attīstīt un ilgtermiņā pilnveidot energoapgādes pakalpojumu industriju. Mēs arī turpmāk izskatīsim iespējas atbalstīt valstiski nozīmīgus investīciju projektus, kas ir Latvijas tautsaimniecības pamats."