Pētījums: Latvijas uzņēmējiem tuvāko trīs gadu laikā būs nepieciešami 7 miljardi eiro

© REUTERS / Scanpix

Latvijas uzņēmējiem tuvāko trīs gadu laikā būs nepieciešams finansējums septiņu miljardu eiro apmērā, secināts "Attīstības finanšu institūcijas Altum" ("Altum") veiktajā pētījumā.

"Altum" pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, lai noskaidrotu Latvijas uzņēmumu pieredzi, vajadzības un šķēršļus ārējā finansējuma iegūšanā, "Altum" sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru "SKDS" veica apjomīgu pētījumu, aptaujājot 2255 Latvijas uzņēmumus.

"Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš stāstīja, ka uzņēmumu attīstībā aktīvi tiek ieguldīts pašu finansējums - peļņa, īpašnieku vai saistīto uzņēmumu nauda, tomēr ar pašu līdzekļiem vien nepietiek, jo katrs trešais Latvijas uzņēmējs atzīst, ka patlaban būtu nepieciešams papildus finansējums.

"Attīstības ieceru īstenošanai nepieciešamā ārējā finansējuma apmērs ir iespaidīgs - teju septiņi miljardi eiro tuvāko trīs gadu laikā. Pētījumā noskaidrojām, cik lielā mērā šīs ieceres ir īstenojamas, balstoties uz uzņēmēju līdzšinējo pieredzi - kādas ir iespējas un arī šķēršļi finansējuma saņemšanā. Apzinot uzņēmēju vajadzības un finansētāju iespējas, būs veiksmīgāka sadarbība," sacīja "Altum" vadītājs.

Plašāk par pētījumu interesenti tiks informēti 11.aprīlī plkst.13 "Oracule Tang Space" telpās, Doma laukumā 2, Rīgā.