No šodienas par sūdzēšanos IUB būs jāmaksā nodrošinājums

Pretendentiem, kuri Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) vēlas apstrīdēt iepirkumu procedūras vai to rezultātus, sākot ar šodienu, jāmaksā iesnieguma nodrošinājums.

Tādējādi, iesniedzot iesniegumu par iepirkuma procedūras rezultātiem vai par pasūtītāja rīcību iepirkuma procedūras ietvaros, slēdzot publisku būvdarbu līgumu, jāmaksā 500 latu nodrošinājums, ja piedāvātā līgumcena ir mazāka par 250 000 latu, 1000 latu, ja piedāvātā līgumcena ir 250 000 latu vai lielāka, bet mazāka par 500 000 latu, 2000 latu, ja piedāvātā līgumcena ir 500 000 latu vai lielāka, bet mazāka par vienu miljonu latu.

Nodrošinājums 5000 latu apmērā maksājams, ja piedāvātā līgumcena pārsniedz vienu miljonu latu, bet ir mazāka par 10 miljoniem latu, 10 000 latu nodrošinājums maksājams, ja piedāvātā līgumcena ir vai nu 10 miljoni latu, vai pārsniedz šo summu.

Slēdzot publisku piegādes un pakalpojumu līgumu, tā apstrīdēšanas gadījumā maksājams 200 latu nodrošinājums, ja piedāvātā līgumcena ir mazāka par 100 000 latu, 400 latu nodrošinājums, ja piedāvātā līgumcena ir 100 000 latu vai lielāka, bet mazāka par 500 000 latu, 1000 latu nodrošinājums, ja piedāvātā līgumcena ir 500 000 latu vai lielāka, bet 200 latu nodrošinājums maksājams, ja apstrīdēti metu konkursa rezultāti.

Savukārt, iesniedzot iesniegumu par iepirkuma procedūras dokumentos iekļautajām prasībām, ja pagājusi puse no piedāvājumu iesniegšanas termiņa vai ilgāks laiks, maksā 200 latu iesnieguma nodrošinājumu, ja saistībā ar konkrēto iepirkuma procedūru IUB mājaslapā internetā publicētajā paziņojumā par līgumu norādīts, ka paziņojums nav nosūtāms publicēšanai oficiālajā izdevumā "Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis", un 1000 latu, ja saistībā ar konkrēto iepirkuma procedūru IUB publicētajā paziņojumā par līgumu ir norādīts, ka šāds paziņojums publicēšanai ir nosūtāms.

Kā iesnieguma nodrošinājumu iemaksātās summas IUB reizi sešos mēnešos ieskaita valsts budžeta ieņēmumos. Valsts budžeta ieņēmumos attiecīgo naudas summu neieskaita, kamēr lēmums, uz kura pamata tā netiek atmaksāta iesniedzējam, ir pārsūdzams tiesā vai ir pārsūdzēts tiesā, bet nav stājies spēkā gala nolēmums.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais