Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"ABLV Bank" klientiem valsts garantētā atlīdzība izmaksāta jau 38,9 miljoni eiro apmērā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Deviņu dienu laikā, kopš banka Citadele sāka izmaksāt valsts garantēto atlīdzību "ABLV Bank" klientiem, kopumā atlīdzība izmaksāta 2642 "ABLV Bank" klientiem. Kopējā izmaksātā summa no 3. līdz 11.martam ir 38,9 miljoni eiro.

Dati liecina, ka pirmās nedēļas laikā visaktīvāk valsts garantētajai atlīdzībai ir pieteikušies vietējie Latvijas "ABLV Bank" klienti. Savukārt starptautiskie klienti galvenokārt ir rezervējuši bankas apmeklējumu uz turpmākajām nedēļām. No 2642 klientiem, kas saņēmuši valsts garantēto atlīdzību, teju 89% jeb 2338 ir bijuši vietējie Latvijas iedzīvotāji vai juridiskās personas. Savukārt tikai 304 ir bijuši starptautiskie klienti.

Klientu ērtībai aicina gan iedzīvotājus, gan juridiskās personas iepriekš pieteikt bankas apmeklējumu, zvanot pa diennakts tālruni +371 67010076 vai piesakoties Citadeles mājas lapā.Citadeles darbinieki piedāvās klientam ērtāko pieejamo laiku un filiāli atlīdzības saņemšanai.

Kā ziņots, Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija uzticēja valsts garantētās atlīdzības izmaksu "ABLV Bank" klientiem nodrošināt bankai Citadele, ņemot vērā Citadeles piedāvāto klientu interesēm atbilstošāko risinājumu, tās tehnisko nodrošinājumu un spēju sākt garantēto atlīdzību izmaksu ļoti īsā laikā, kā arī ievērojot līdzšinējo Citadeles pieredzi valsts garantētās atlīdzības izmaksu nodrošināšanā 2011. gadā "Latvijas Krājbankas" klientiem.

Valsts garantēto atlīdzību izmaksu "ABLV Bank" klientiem banka Citadele spēja uzsākt jau no 3. marta, kas ir pēc 5 darba dienām no "ABLV Bank" noguldījumu nepieejamības iestāšanās. Tas ir ātrāk nekā nosaka Noguldījumu garantiju likums, kas paredz, ka garantētajai atlīdzībai ir jābūt pieejamai noguldītājiem, sākot ar 8. darba dienu pēc dienas, kad konstatēta noguldījumu nepieejamība.