Neskatoties uz krīzi, pērk 3D televizorus

Televizorus, kas attēlu rāda trīs dimensijās, Latvijā var nopirkt kopš aprīļa sākuma. Pat neraugoties uz to augsto cenu, kas šīs tehnoloģijas televizoriem svārstās no 1000 līdz 2000 latiem, ik dienu Rīgā vien tiek nopirkti aptuveni pieci šādi televizori. Šobrīd veikalos iespējams iegādāties Samsung un Panasonic trīsdimensiju televizorus, tuvākā mēneša laikā savus 3D modeļus Latvijas pircējiem piedāvās arī LG Electronics un Sony.

Samsung ražotie trīsdimensiju televizori pārdošanā Latvijā ir kopš aprīļa sākuma. Kopš tā laika Rīgā vien ir pārdoti jau vairāk nekā 200 Samsung 3D televizoru, Neatkarīgajai atklāja Samsung Electronics Baltics audio un video produktu menedžeris Vitālijs Žilinskis. "Interese par 3D televizoriem ir liela, un patērētāji tos aktīvi iegādājas. Tostarp pašlaik veikalos ir izdevīgi piedāvājumi Samsung 3D produktu komplektu iegādei, kurus cilvēki arī labprāt izmanto. Samsung piedāvā pilnu 3D produktu klāstu – 3D televizorus, 3D Bluray atskaņotājus un 3D Bluray mājas kinozāles," stāstīja V. Žilinskis. Latvijā Samsung 3D produkti ir pieejami RD Electronics, Elkor un Euronics veikalos. Samsung LCD, LED un plazmas 3D televizoru cenas svārstās no 899 līdz 2299 latiem.

Panasonic 3D televizori pārdošanā ir kopš maija sākuma. Šobrīd tos var nopirkt Panasonic specializētajā veikalā Dzirnavu ielā, taču drīzumā tie būs pārdošanā arī Elkor un RD Electronics veikalos, Neatkarīgajai teica Panasonic Latvijas pārstāvniecības vadītāja Santa Māgure. Pēc viņas teiktā, lielu interesi par šiem televizoriem izrāda gan dīleri, gan arī potenciālie pircēji. "Tas skaidrojams ar faktu, ka arvien vairāk filmu tiek veidotas 3D formātā. Šogad Holivuda iecerējusi uzņemt aptuveni

20 filmu 3D formātā. Cik zinu, šobrīd testa režīmā ir palaista arī viena televīzija. Attīstoties šīm tehnoloģijām, interese par 3D televizoriem pieaugs vēl vairāk," uzskata S. Māgure.

Panasonic paredz, ka 3D televizori nākotnē kļūs ļoti populāri un varētu sasniegt pat 30 procentus no kopējā pārdoto televizoru skaita.

Maija beigās pārdošanā Latvijā būs arī korejiešu elektronikas koncerna LG Electronics trīsdimensiju televizori. LG komercdirektors Latvijā Sergejs Samoiļenko stāstīja, ka jauniem televizoriem līdztekus 3D funkcijai būs iespēja pieslēgties platjoslas internetam un izmantot televizoru jau iepriekš ieprogrammētu interneta pakalpojumu lietošanai, piemēram, vietnei Picasa vai Skype. Kompānijas LG Electronics 3D televizoru cena veikalos būs aptuveni 1000 latu. Sākotnēji jaunos 3D televizorus pārdos komplektā ar speciālām bezmaksas brillēm, kas vajadzīgas, lai redzētu 3D efektu.

Sony 3D televizori BRAVIA būs nopērkami no jūnija sākuma Sony centrā un labākajos elektronikas veikalos Latvijā. Prognozējamā cena veikalos – sākot no 1200 latiem par 40 collu ekrānu un vairāk par lielākiem. 3D brilles būs jāiegādājas papildus. Turklāt Sony nodrošina visu 3D nepieciešamo – 3D filmas, spēles un koncertu ierakstus, Bluray spēlētājus un PS3 spēļu konsoles, kā arī BRAVIA televizorus.

Svarīgākais