Pētījums: Pusei Latvijas iedzīvotāju pēdējo trīs mēnešu laikā pasliktinājies materiālais stāvoklis

Puse jeb 50% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atzīst, ka pēdējo trīs mēnešu laikā viņu pašu vai viņu ģimenes materiālais stāvoklis ir pasliktinājies.

Tā liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" veiktais pētījums.

2010. gada maijā veiktajā pētījumā teikts, ka materiālais stāvoklis būtiski pasliktinājies ir 19% aptaujāto, savukārt nedaudz pasliktinājies - 31% aptaujāto.

38% aptaujāto viņu pašu un viņu ģimenes materiālais stāvoklis pēdējo trīs mēnešu laikā ir saglabājies nemainīgs. Materiālais stāvoklis nedaudz uzlabojies ir katram desmitajam aptaujātajam jeb 10% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, savukārt būtisks sava vai savas ģimenes materiālā stāvokļa uzlabojumus pēdējo trīs mēnešu laikā ir 1% aptaujāto.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais