Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Biedrība: Ceļu stāvoklis Latvijā turpinās pasliktināties

© F64

Ceļu stāvoklis Latvijā turpinās pasliktināties, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda biedrības "Latvijas ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

"Ceļu stāvoklis turpinās pasliktināties," sacīja Bērziņš, norādot, ka finansējums, kas pēdējos piecos gados ir piešķirts Latvijas ceļiem, neapstādina to sabrukšanu, bet palēnina sabrukšanas procesu.

Tāpat viņš pauda viedokli, ka Latvijas valdība ir pieradusi vairāk cīnīties ar sekām, kamēr tai būtu jācīnās ar problēmu cēloņiem.

"Tā ir pārsteidzoša nolaidība jeb pārsteidzoša vienaldzība, kāda no valdības puses pēdējos 12 gadus ir valdījusi attieksmē pret ceļiem. Ja pa galvenajiem ceļiem, pateicoties Eiropas naudām, varam braukt daudzmaz mierīgi un droši, tad reģionālie un vietējie ceļi ir viena vienīga bēdu ieleja, kur 50-60% nav redzējuši vispār nekādus remontus, kur ceļi ir pārvērtušies par vannām, kur monopolists-uzturētājs [VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs"], nu jau piecus gadus būdams monopolists, faktisko neko nav izdarījis, lai situācija labotos," uzsvēra biedrības vadītājs.

Bērziņš arī izteica viedokli, ka monopols ceļu uzturēšanā Latvijā būtu jālikvidē, darbus nododot privātajiem uzņēmumiem.

Biedrība "Latvijas ceļu būvētājs" izveidota 2004.gadā, lai mainīgos tirgus apstākļos visefektīvāk pārstāvētu ceļu būves uzņēmumu intereses tiem būtiskos jautājumos un sadarbībā ar valsts un pašvaldības institūcijām risinātu nozarei aktuālos jautājumus.