Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Algas aug: Pārdevējiem veikalā tuvākajā laikā tā var sasniegt 1000 eiro mēnesī

© F64

Augot ekonomikai, attīstoties veikalu tīkliem un saasinoties konkurencei – strauji aug pieprasījums arī pēc pārdevējiem, novērojis "CV-online" vadītājs Latvijā Aivis Brodiņš.

Ekonomikas eksperti neizslēdz, ka nākamo divu, trīs gadu laikā, piemēram, veikalu pārdevēju vidējā bruto alga varētu pieaugt līdz 1000 eiro, vēsta "LNT Ziņas".

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta datiem, pārdevēji veikalos pēdējos gados bijusi izplatītākā profesija, un to vidējais atalgojums pērn sasniedza 660 eiro. Pārdevēju vidū zemākais algu līmenis bijis tieši pārtikas veikalu darbiniekiem.

Scanpix

Tomēr arī Latvijas Bankas eksperts prognozē, ka šī alga varētu augt.

Arī pārtikas veikalu tirgū lielākais darba devējs "Maxima" norāda, ka pārdevēju algas tuvākajā laikā pieaugs, piemēram, jau šogad uzņēmums plānojot ievērojamu algu pieaugumu, "LNT Ziņām" skaidroja “Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilmeiers.

"Es domāju, ka divu gadu laikā algas pārdevējiem varētu arī sasniegt 1000 eiro mēnesī. Arī esošo darbinieku noturēšana ir gana svarīgs faktors un tas viss veicinās tikai algas pieaugumu," vēsta Vilmeiers.

Jau ziņots, ka šogad palielināt atalgojumu vismaz dažiem darbiniekiem ieplānojuši 40% darba devēju, liecina personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" veiktā aptauja.

Avots: Skaties.lv