Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Paplašinās "Rīgas piena kombinātu"; kopumā investēs 11 miljonus eiro

© Publicitātes foto

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" investēs kopumā 11,1 miljonu eiro, lai tuvāko divu gadu laikā izveidotu svaigo piena produktu Izcilības centru. Izcilības centra izveide paredz jauna ražošanas ceha būvniecību 2 miljonu eiro apmērā, jaunu ražošanas iekārtu iegādi 2,85 miljonu eiro apmērā ar mērķi izstrādāt jaunus un inovatīvus produktus un paplašināt produktu piedāvājumu, kā arī visas ražošanas Rīgā koncentrāciju vienuviet, proti, AS "Rīgas piena kombināts" teritorijā. SIA "Rīgas piensaimnieks" ražošanas pārvietošanā uz AS "Rīgas piena kombināts" teritoriju un AS "Rīgas piena kombināts" esošās infrastruktūras modernizācijā tiks investēti 6,25 miljoni eiro.

"Laiks šī nākamā attīstības soļa veikšanai ir ļoti zīmīgs. Proti, "Rīgas piena kombināts" 90 gadu jubilejas priekšvakarā mēs paziņojam par kādreiz viena uzņēmuma, kas vēlāk tika sadalīts, atkalapvienošanu. Izveidots 1928.gadā un izaudzis līdz divām ražotnēm Daugavas labajā un kreisā krastā 1963.gadā, bet vēlāk sadalīts divos uzņēmumos 1990.gadā, "Rīgas piena kombināts" ir rakstījis daļu no Latvijas valsts 100 gadu vēstures. Mēs esam neizsakāmi priecīgi turpināt Latvijas valsts un nu jau "Food Union" attīstības stāstu, sagaidot šīs nozīmīgās jubilejas ar plašu jau iecienītu un jaunu produktu klāstu," stāsta Normunds Staņēvičs, AS "Rīgas piens kombināts" valdes priekšsēdētājs.

Izcilības centra izveide ilgs aptuveni divus gadus un noritēs secīgi. 2018.gada laikā plānots iegādāties divas jaunas biezpiena sieriņu ražošanas līnijas un vienu jaunu dzeramo jogurtu līniju jaunos iepakojumu risinājumos ar mērķi attīstīt razošanu šajās kategorijās. Tādējādi iecerēts palielināt ražošanas kapacitāti, paplašināt produktu piedāvājumu un nostiprināt "Food Union" produktu zīmolu tirgus pozīcijas. Papildus tam "Food Union" investēs 2 miljonus eiro jauna un moderna ražošanas ceha izveidē.

""Food Union" orientācija uz produktu inovācijām un mūsdienīgām ražošanas tehnoloģijām ir bijusi kopš tā dibināšanas 2011.gadā, kad uzņēmums gada laikā investēja vairāk nekā 30 miljonus eiro jaunu ražošanas iekārtu iegādē. Tagad, sešus gadus vēlāk, uzņēmums ir nobriedis nākamajam lielajam solim investīciju plānā, kas paredz Rīgas ražotņu centralizāciju un Izcilības centra izveidi, lai turpinātu būt produktu inovāciju līderi svaigo piena produktu kategorijās," papildina Normunds Staņēvičs.

"Iecienīto "Kārums" biezpiena sieriņu ražošana esošajā vietā ir sasniegusi savus kapacitātes "griestus". Mēs nevaram saražot vēl vairāk sieriņu uz esošajām līnijām, kā arī jaunu produktu izstrāde ar esošajām tehnoloģijām un esošajās telpās ir ļoti ierobežota. Savukārt pieprasījums pēc tiem turpina augt gan Latvijā, gan ārvalstīs, turklāt mēs saredzam lielu potenciālu attīstīt šo kategoriju jaunos formātos. Tādēļ biezpiena sieriņu un citas "Kārums" produkcijas pārcelšana uz jaunām, svaigām un plašām telpām, kā arī pieeja jaunākajām tehnoloģijām mums ļaus ar dubultu jaudu radīt inovatīvus produktus ar kuriem priecēt mūsu pircējus," stāsta Artūrs Čirjevskis, SIA "Rīgas piensaimnieks" ("Food Union" grupa) valdes loceklis.

Publicitātes foto

2019.gadā plānots uzsākt visas SIA "Rīgas piensaimnieks" ražošanas pārcelšanu uz jaunizveidoto Izcilības centru, tādējādi koncentrējot gan svaigo piena produktu, gan saldējuma ražošanu vienuviet. Tas ļaus uzņēmumam efektivizēt ražošanas procesus, vienkāršot loģistiku, ilgtermiņā samazināt izmaksas un vēl vairāk orientēties uz produktu inovācijām. Investīcijas ražošanas pārcelšanā un dažādos infrastruktūras pilnveides darbos sasniegs 6,25 miljonus eiro. Visus darbus pie Izcilības centra izveides plānots pabeigt 2020.gada sākumā. Esošajam SIA "Rīgas piensaimnieks" nekustamajam īpašumam tiks meklēts jauns īpašnieks.