Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Bite Latvija" iegādājas vienu no Latvijas vecākajiem telekomunikāciju uzņēmumiem

© jojooff/pixabay.com

Mobilo sakaru operators "BITE Latvija" (BITE) ir parakstījis 100% kapitāldaļu pirkuma līgumu par "Stream Networks" un tā meitasuzņēmuma "LATNET Serviss" iegādi, pastāstīja BITES vadītājs Latvijā Kaspars Buls.

Mobilo sakaru operators "BITE Latvija" (BITE) ir parakstījis 100% kapitāldaļu pirkuma līgumu par "Stream Networks" un tā meitasuzņēmuma "LATNET Serviss" iegādi, pastāstīja BITES vadītājs Latvijā Kaspars Buls.

"Stream Networks" un "LATNET Serviss" ir veiksmīgi uzņēmumi ar kvalitatīviem IKT pakalpojumiem, augstas kvalifikācijas speciālistiem un ievērojamu pieredzi biznesa klientu apkalpošanā. Apvienojot spēkus, mēs varēsim integrēt mobilo sakaru pakalpojumus ar moderniem IKT risinājumiem, piemēram, optisko internetu, IP telefoniju, video novērošanu, mākoņpakalpojumiem un citiem mūsdienās aktuāliem biznesa pakalpojumiem, piedāvājot biznesa klientiem pilna servisa pakalpojumus," tā Buls.

Darījuma noslēgšanai nepieciešama Konkurences padomes atļauja.

Darījuma summa netiek atklāta.

Kā norādīts "Latnet serviss" mājaslapā, 1992.gadā dibinātais "Latnet" ir viens no Latvijā vecākajiem informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju uzņēmumiem. "Varam lepoties, ka 1993.gadā Latvijā pirmais izveidotais domēns bija tieši "latnet.lv"," norāda uzņēmums.

"Bite Latvija" ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums. "Bite Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 78,971 miljons eiro, kas ir par 17,4% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 39,7% un bija 7,345 miljoni eiro.

"Providence Equity Partners" šogad par 115 miljoniem eiro iegādājas visu Zviedrijas mediju grupas MTG Baltijas biznesu - visus televīzijas (TV) kanālus, bezmaksas un maksas TV pakalpojumus, kā arī radio un digitālos aktīvus. Jaunais uzņēmums ar nosaukumu "All Media Baltics" turpmāk apvienos visus Baltijā līdz šim reģistrētos MTG uzņēmumus, tostarp TV3, LNT, "Viasat", "Star FM" un "Smart AD".