Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Pinkulis atkāpjas no amata

© F64 Photo Agency

AS "Sadales tīkls" akcionāru sapulce šodien izskatīja Anda Pinkuļa iesniegumu par atkāpšanos no amata un pieņēma lēmumu par viņa atsaukšanu no uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanas. A.Pinkulis iesniegumā, kas adresēts akcionāru sapulcei, savu lēmumu pamato ar atbildības uzņemšanos par trūkumiem uzņēmuma iekšējo normatīvu kontrolē un Sadales tīkla kolektīvam novēl realizēt uzsāktās programmas tīkla modernizācijā un efektivitātes paaugstināšanā.

Līdz jaunu valdes locekļu atlases procedūras noslēgumam AS "Sadales tīkls" valde strādās trīs locekļu sastāvā, darbu turpinot Baibai Priedītei, Ingai Āboliņai un Raimondam Skrebam. Valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja būs B.Priedīte, kura AS "Sadales tīkls" valdē strādā kopš 2016.gada. Iepriekš B.Priedīte veica biznesa procesu vadītājas pienākumus AS "SEB banka", kur realizēja apjomīgus, bankas darbībai nozīmīgus projektus, kā arī attīstīja bankas klientu attiecību un klientu servisa vadību. Par vakantajām AS "Sadales tīkls" valdes locekļu pozīcijām tiks rīkots atklāts konkurss.

AS "Sadales tīkls" ir lielākās sadales sistēmas operators Latvijā, kas īsteno neatkarīgu darbību un nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu, aptverot ar savu pakalpojumu 99% no valsts teritorijas. Uzņēmums nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi. AS "Sadales tīkls" darbību pārrauga akcionāra sapulce, kuras intereses pārstāv AS "Latvenergo" kā AS "Sadales tīkls" akciju īpašnieks.

Akcionāru sapulce atzinusi, ka "Sadales tīkla" vadība aizvadītajos gados izstrādājusi sadales tīkla attīstības stratēģiju, veikusi būtiskus uzlabojumus laika apstākļu neietekmējama elektrotīkla attīstībā, nodrošinājusi pakalpojuma kvalitātes uzlabošanu, klientu apkalpošanas uzlabošanu, kā arī izstrādājusi investīciju prioritāšu plānu. Šobrīd "Sadales tīkla" sistēmā nepieciešams nostiprināt vienotu procesu centralizāciju un unificēšanu, kas ļautu veikt procedūru efektīvu kontroli.

"Manis vadītā valde strādāja apstākļos, kad notika tirgus liberalizācija - paralēli investīciju projektu attīstībai bija jāizveido tirgus funkcionēšanai nepieciešamā digitālā infrastruktūra, lai nodrošinātu vienlīdzīgas darbības nosacījumus visiem elektroenerģijas tirgotājiem. Vitāli svarīgi bija arī izveidot mūsdienu prasībām atbilstošu uzņēmumu ar pietiekamu materiāli tehnisko bāzi tīkla uzturēšanai. Iespējams, koncentrēšanās uz biznesa un mājsaimniecību klientu elektroapgādes uzlabošanu neļāva pietiekami daudz uzmanības veltīt skaitliski mazākam mūsu klientu segmentam - jaunu elektroenerģijas ģeneratoru pieslēgumu vienādas procedūras konsekventai ievērošanai un kontrolei," akcionāru sapulcē skaidroja Pinkulis.

Pēc izskanējušajiem atklājumiem un pārmetumiem "Sadales tīkla" virzienā Pinkulis šobrīd par būtiskāko uzdevumu uzskata objektīvas patiesības noskaidrošanu, tādēļ par vairākām pieslēgumu procesā iesaistītām darbībām uzņēmums iesniedzis pieteikumu Valsts policijai ar lūgumu izvērtēt situāciju.

Līdz jaunu valdes locekļu atlases procedūras noslēgumam "Sadales tīkla" valde strādās trīs locekļu sastāvā, darbu turpinot Baibai Priedītei, Ingai Āboliņai un Raimondam Skrebam. Valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja būs Priedīte, kura "Sadales tīkla" valdē strādā kopš 2016.gada. Iepriekš Priedīte veica biznesa procesu vadītājas pienākumus AS "SEB banka", kur realizēja apjomīgus, bankas darbībai nozīmīgus projektus, kā arī attīstīja bankas klientu attiecību un klientu servisa vadību.

Par vakantajām "Sadales tīkla" valdes locekļu pozīcijām tiks rīkots atklāts konkurss.

Kā liecina "firmas.lv" dati, Pinkulis "Sadales tīkla" valdē strādāja kopš uzņēmuma dibināšanas 2006.gadā, bet 2010.gadā iecelts valdes priekšsēdētāja amatā.