Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvijā uzstāda bankomātus latgaliešu valodā

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Šobrīd bankomāti ar latgaliešu valodu uzstādīti bankas centrālajā filiālē Rīgā, Republikas laukumā 2a. Pirms uzstādīt latgaliešu valodu visos 163 Citadeles bankomātos, banka organizē latgaliešu ekspertu un bankas pārstāvju diskusiju par dzīvas latgaliešu valodas ieviešanu bankomātos. Diskusija notiek, lai latgaliešu valodas tulkojumu padarītu lietošanai vēl ērtāku.

Oficiālu bankomātu atklāšana notiks ar pasākumu "Latgaļu brančs", kas norisināsies šo sestdien, 4. novembrī, plkst. 11:00, Citadeles filiālē Republikas laukumā 2A.

Pasākumu vadīs Aigars Runčis kopā ar grupu “Borowa MC”. Diskusijā piedalīsies bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis, par latgaliešu valodas lietojumu un nozīmi diskutēs LU Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Janīna Kursīte - Pakule. Savu viedokli izteiks latgaliešu līderi - "Debasu Durovys" solists Arnis Slobožaņins, Dagdas novada domes deputāts Juris Viļums un IT blogeris, jauno tehnoloģiju entuziasts Kristaps Skutelis.

Pavisam bankai Citadelei ir 163 bankomāti, tas ir 3. lielākais bankomātu tīkls Latvijā. Pagājušā gada decembrī banka Citadele laida klajā internetbankas mobilās aplikācijas versiju latgaliešu valodā, kas tika nominēta latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2016” par latgaliešu valodas popularizēšanu.