Kučinskis: Koalīcija budžetu cer pieņemt šonedēļ

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Koalīcija budžetu cer pieņemt šonedēļ, cerot ka tiks atrisināts arī "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK jautājums par līdzekļu piešķiršanu demogrāfijas problēmām, raidījumam "900 sekundes" šorīt pastāstīja Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis.

"Esmu vīlies Nacionālās apvienības uzstādītajos ultimātos tik īsi pirms budžeta pieņemšanas, taču domāju, ka valdības krīzi tas neizraisīs," pauž Kučinskis.

Tāpat premejers min, ka arī Nacionālā apvienība saprot, ka budžeta izstrādē esam tikuši tālu un pilnībā pārstrādāt to nav iespējams.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais