Krievijas uzņēmējs Rīgas lidostā iegulda 30 miljonus eiro

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Ceturtdien lidostā "Rīga" atklāts SIA "FBO Riga" augsto tehnoloģiju biznesa aviācijas angārs, kas paredzēts līdz pat astoņu dažādu veidu biznesa reaktīvo lidmašīnu izvietošanai un servisa apkalpošanai. Angāra kopēja platība ir 2500 kvadrātmetru, no kuriem darbnīcām un birojiem atvēlēti 500 kvadrātmetri.

"FBO Riga" jau ir parakstījusi līgumus par kompleksa izmantošanu ar lielākajiem Eiropas biznesa aviācijas lidmašīnu operatoriem. Angāru svinīgā ceremonijā ar lentes pārgriešanu atklāja "FBO Riga" valdes locekļi Leonīds Gorodņickis un Romāns Starkovs, satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) un lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters.

Angāra kopēja platība ir 2500 kvadrātmetru, no kuriem darbnīcām un birojiem atvēlēti 500 kvadrātmetri.

"FBO Riga" jau ir parakstījusi līgumus par kompleksa izmantošanu ar lielākajiem Eiropas biznesa aviācijas lidmašīnu operatoriem. Laikraksts "Bizness un Baltija" ziņo, ka Maskavas uzņēmējs Igors Mališkovs angārā investējis 30 miljonus eiro. Viņš uzskata, ka investīcijas atpelnīsies piecu gadu laikā.

Jāatgādina, ka Igors Mališkovs ir pērn ievēlētā Daugavpils domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša (LPP/LC) padomnieks ekonomikas jautājumos. Šomēnes Igors Mališkovs un uzņēmēju grupa apņēmusies izmaksāt 10 000 latu atlīdzību par sniegto informāciju, kas palīdzēs tiesībsargājošajām institūcijām atklāt Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Grigorijs Ņemcovs slepkavību.

Šī gada jūlijā "FBO Riga" plāno nodot ekspluatācijā termināli biznesa aviācijas pasažieriem un ekipāžām "Genral Aviation Terninal". Tā kopējā platība ir 1200 kvadrātmetri, terminālī ierīkots bārs un "duty free" veikals, brīfinga un atpūtas telpas ekipāžām, drošības kontroles, imigrācijas dienesta un muitas dienesta punkti.

"FBO Riga" izveidota, sadarbojoties uzņēmumiem "Flight Consulting Group", "Baltic Business Aviation Center" un "Triangel".

"Flight Consulting Group" ir 2000.gadā izveidots starptautisku lidojumu plānošanas un apkalpošanas dispečeru centrs ar savu virszemes apkalpošanas aģentu tīklu visā pasaulē.

"Baltic Business Aviation Center" sniedz aviācijas pakalpojumus pārdošanā un brokerdarbībā. Uzņēmums izveidots 2005.gadā.

"Triangel" ir infrastruktūras īpašnieks lidostā "Rīga". Uzņēmums izveidots 1996.gadā.

Svarīgākais