Pēc vairāk nekā 20 gadu darba Mārtiņš Rītiņš atstāj darbu restorānā "Vincents"

© Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Restorānu "Vincents" no 1.jūlija turpmāk vadīs vīnzinis Raimonds Tomsons, informēja līdzšinējais restorāna direktors un šefpavārs, biedrības ''Slow Food Riga'' prezidents Mārtiņš Rītiņš.

Viņš skaidroja, ka pēc 23 gadu gadiem restorāna direktora un šefpavāra amatā ir izlēmis veikt izmaiņas savā dzīvē, tādēļ nodod restorāna vadības grožus Eiropas čempionam vīnzinībā Raimondam Tomsonam.

Rītiņš restorānu vadījis kopš tā dibināšanas 1994.gadā. Šajā laikā viņš saņēmis Igaunijas Terra Mariana Krusta ordeni, kā arī Nīderlandes un Beļģijas Karaļnamu ordeņus, un Latvijas Triju zvaigžņu V šķiras ordeni. Cita starpā Rītiņš divkārt atzīts par Gada cilvēku tūrismā un 2014.gadā - arī par Gada šefpavāru.

Rūta Kalmuka/ F64 Photo Agency

Taujāts par restorāna tuvākajiem plāniem, Rītiņš atbildēja, ka Tomsons ir ļoti pieredzējis nozares pārstāvis, uzsverot, ka restorānā viss turpināsies kā iepriekš.

"Tagad vēlos atpūsties, ceļot pa pasauli un apceļot Latvijas laukus," sacīja Rītiņš

Restorāns "Vincents" četrus gadus pēc kārtas Latvijas labāko restorānu topā "Ekselence 30" ieņem 1.vietu. Turpinot iesākto, mans izaicinājums tagad ir ievest "Vincentu" Ziemeļeiropas labāko restorānu līgā, sacīja Tomsons.

Savukārt uz jautājumu par iespējamām izmaiņām restorānā, Tomsons atbildēja, ka paplašinās piedāvāto vīnu klāstu. Savukārt restorāna pedantiskā pieeja darbam un tiekšanās uz aizvien augstāku kvalitāti nemainīšoties.

Ekonomika

Lauksaimniecības nevalstiskās organizācijas turpina iebilst Zemkopības ministrijas (ZM) piedāvājumam eksportējamo liellopu sertifikācijā pāriet no samaksas par inspektora šim darbam veltīto laiku uz fiksētu maksu par katru dzīvnieku.

Svarīgākais