Kučinskis: Veselības nozares finansēšanas avots jārod esošajā budžeta piedāvājumā

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Ilgtspējīgs veselības nozares finansēšanas avots jārod esošajā budžeta piedāvājumā, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vēlreiz atgādināja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis uzsvēra, ka fiskālās telpas šim mērķim nav, "tā kā acīmredzot ilgstošs finansējuma avots veselības aprūpei būs jārod esošajā piedāvājumā".

Premjers apgalvoja, ka teorētiski iespējamie varianti visām pusēm ir zināmi, un divu nedēļu laikā ir jāpieņem lēmums, ko integrēt nodokļu reformas piedāvājumā. Rīt, 16.maijā, partneri un visas ministrijas tiksies, lai spriestu par šo jautājumu.

Kučinskis sacīja, ka viens no variantiem ir 1% sociālo iemaksu novirzīšana veselībai, tomēr nav noslēpums, ka pret to kategoriski iebilst "Vienotība" un Labklājības ministrija.

Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Esot arī ideja par 0,9% samazināt sociālās apdrošināšanas iemaksas un ieviest 1% veselības apdrošināšanai.

Premjers ir pārliecināts, ka lēmumu izdosies pieņemt ātrāk nekā 30.jūnijā. "Jūnijā atkal kādai grupai pilnīgi noteikti kaut kas nepatiks, bet mums ir jāpieliek punkts un jāatrisina veselības aprūpes finansējuma jautājums," uzsvēra Kučinskis.

Vaicāts, vai jūt, ka visi partneri "skatās vienā virzienā", premjers atbildēja apstiprinoši.

Jau vēstīts, ka valdība 9.maijā atbalstīja FM sagatavotās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam, tomēr par atsevišķiem jautājumiem, piemēram, veselības nozares finansējums, risinājums tiks meklēts līdz šā gada 1.jūnijam.

Svarīgākais