"Vienotība" nostāju nemaina: Nodokļu reformu plānu neatbalstīs

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

"Vienotība" arī pēc frakcijas sēdes nemainīja savu nostāju par nodokļu reformas pamatnostādnēm un pagaidām tās atbalstīt nevar, sacīja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

"Vienotība" frakcijas sēdē tikās ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un pārrunāja iecerēto nodokļu reformu. Frakcijai un Rimšēvičam esot vienota izpratne, ka dokumenta virzīšana ir iespējama tikai tad, kad būs skaidrs pieļaujamas budžeta deficīta robežas.

Tāpat būtu jāpiedāvā konstruktīvi risinājumi līdz 1.jūnijam, lai būtu sabalansēta budžeta izdevumu un ieņēmumu daļa. Reformai jāparedz arī veselības aprūpes finansējuma risinājums, akcentēja Āboltiņa.

Viņa arī sacīja, ka politiskais spēks neatbalstītu pievienotās vērtības nodokļa celšanu, ja tas tiktu piedāvāts kā "plāns B".

Kā ziņots, šodien sociālo partneru un valdības veidotajā Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomes (NTSP) sēdē ar grūtībām tika panākta vienošanās par Finanšu ministrijas izstrādātajām nodokļu politikas pamatnostādnēm līdz 2020.gadam.

Tagad par nodokļu reformas plānu lemj valdība. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), uzrunājot sociālajos partnerus, sacīja, ka situācija ar nodokļu politikas virzību ir sarežģīta, jo partija "Vienotība" atzina, ka šodien valdības sēdē neatbalstīs nodokļu pamatnostādnes. Tajā pašā laikā premjers aicināja sociālos partnerus atbalstīt nodokļu reformu. "Neredzu jēgu darbam, ja nevaram dot pienesumu Latvijas ekonomikai," teica Kučinskis.