Koalīcija meklēs risinājumus saisitībā ar lielajiem NĪN maksājumiem

© F64

Koalīcija šodien vienojās izveidot darba grupu, lai tā rastu risinājumu nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) lielajiem maksājumiem, ar ko saskaras daudzas mājsaimniecības.

Darba grupas uzdevums būs rast risinājumu ar lielajiem NĪN maksājumiem 2018. un 2019.gadā, izvērtējot arī atsevišķu pašvaldību lomu saistībā ar augstajām maksām, pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Darba grupu vadīs "Vienotības" politiķis, Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis, un katra koalīcijas partija tai deleģēs divus pārstāvjus.

Tikmēr valdība otrdien, 11.aprīlī, skatīs Finanšu ministrijas vadītās darba grupas ziņojumu par vidēja termiņa uzdevumiem, kur viens no Tieslietu ministrijai uzticētajiem uzdevumiem ir sagatavot likumprojektu par kadastrālo vērtību iesaldēšanu līdz 2020.gadam, norādīja tieslietu ministrs.

Paredzēts, ka attiecīgais likumprojekts Saeimā varētu tikt pieņemts līdz Jāņiem jeb Līgo svētkiem, piebilda politiķis.

Kā ziņots, Ministru kabineta komiteja neatbalsta NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam, tā vietā rosinot mazināt kadastrālās vērtības ietekmi uz NĪN aprēķināšanu. 3.aprīļa koalīcijas sēdē Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) piedāvāja iesaldēt kadastrālo vērtību īpašumiem, kamēr tiks atrisināts NĪN jautājums.

Svarīgākais