Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Labklājības ministrs: Darba tirgus jāveido iekļaujošs un elastīgs

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

No 3. līdz 4.aprīlim labklājības ministrs Jānis Reirs Valetā (Maltā) piedalījās Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības un sociālo lietu ministru neformālajā sanāksmē.

Sanāksmes pirmajā dienā Jānis Reirs piedalījās ES nodarbinātības ministru diskusijā par nevienlīdzību darba tirgū mazināšanu, uzsverot efektīvi darbojošos darba tirgu un sociālās aizsardzības sistēmu nozīmi. Tāpat tika pārrunātas nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai darba ņēmējiem sniegtu piemērotākās nodarbinātības iespējas. Savukārt neformālās sanāksmes otrajā dienā labklājības ministrs piedalījās ES sociālo lietu ministru diskusijā par darba tirgu kā faktoru, kas veicina sociālo iekļaušanos.

"Darba tirgus Latvijā atspoguļo izglītības un prasmju nozīmi - cilvēki ar augstāku izglītību ir pakļautas mazākam bezdarba riskam. Tāpēc ir svarīgi paaugstināt prasmes cilvēkiem ar zemu kvalifikāciju, mazinot riskus ilgstošam bezdarbam un līdz ar to arī sociālajai atstumtībai. Darba tirgus jāveido iekļaujošs un pietiekami elastīgs, lai aktivizētu un atbalstītu arī tos cilvēkus, kuri dažādu iemeslu dēļ ir bez darba," uzsvēra labklājības ministrs Jānis Reirs, norādot, Latvija pašreiz strādā gan pie minimālā ienākuma, gan nodokļu politikas reformas, kas ietver arī darbaspēka nodokļu sistēmas reformas ar mērķi mazināt nodokļu slogu strādājošiem.