Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Par vairāk nekā 259 000 eiro stiprinās ārzemju latviešu saikni ar dzimteni

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Sabiedrības integrācijas fonda padomes sēdē šodien atbalstīja valsts budžeta finansējuma piešķiršanu 23 projektiem, kuru mērķis ir stiprināt ārzemēs dzīvojošo tautiešu saikni ar Latviju, pavēstīja Tieslietu ministrijā.

Padomes sēdē atbalstītie projekti paredz sekmēt latviešu valodas apguvi, organizēt kultūras un izglītojošos pasākumus, piemēram, vasaras nometnes un radošās darbnīcas Latvijā un ārvalstīs dzīvojošajiem bērniem.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) pauda gandarījumu par piešķirto finansējumu tām aktivitātēm, kas veicinās latviešu kopienās dzīvojošo bērnu un jauniešu saikni ar Latviju un viņu piederību latviskajai kultūrtelpai.

''Valsts atbalsts motivēs ārzemēs dzīvojošos tautiešus, īpaši jauniešus, aktīvāk iesaistīties latviskās dzīvesziņas apguvē, stiprinot latvisko identitāti,'' sacīja Rasnačs.

Kopumā attiecīgajam mērķim ir piešķirti vairāk nekā 259 000 eiro. Projektus varēja iesniegt Latvijā un ārvalstī reģistrētas sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv latviešu kopienu intereses ārvalstīs.