"Latvijas Gāze'' izsūta piedāvājumus uzņēmumiem

© F64

"Latvijas Gāze" saistībā ar dabasgāzes tirgus atvēršanu ir sākusi izsūtīt piedāvājumu klientiem - uzņēmumiem, ziņo "Latvijas Gāze".

"Latvijas Gāze" saviem klientiem-uzņēmumiem piedāvā divus produktus - "Mainīgais'' un ''Fiksētais''.

Ar tarifu "Mainīgais" cena svārstās atbilstoši dabasgāzes un naftas tirgus tendencēm. Par cenas izmaiņām uzņēmums apņemas informēt 30 dienas iepriekš. Tarifs neparedz ierobežojumus dabasgāzes patēriņa apjomam. Tas paredz beztermiņa līgumu bez līguma pirmstermiņa laušanas maksas.

Savukārt ar tarifu "Fiksētais" cena ir fiksēta uz 6 mēnešiem ar garantiju, ka šajā periodā cena nemainīsies. Piemērots klientiem, kuriem ir svarīga cenas stabilitāte. Tas ir beztermiņa līgums bez līguma pirmstermiņa laušanas maksas, bet ņemot vērā dabasgāzes patēriņa apjoma saistības. Produkts pieejams ierobežotā daudzumā.

LETA ziņo, ka līdz ar dabasgāzes tirgus atvēršanu juridiskajām personām līdz šā gada 15.jūnijam būs jāizvēlas dabasgāzes tirgotājs, ar kuru slēgt dabasgāzes tirdzniecības līgumu. Ja jauns dabasgāzes tirdzniecības līgums netiks noslēgts, tad līdz 2017.gada 1.jūlijam dabasgāzi tirgos esošais tirgotājs atbilstoši pašlaik spēkā esošajiem dabasgāzes tirdzniecības diferencētajiem gala tarifiem, savukārt pēc 1.jūlija - pēdējās garantētās piegādes ietvaros par regulatora apstiprinātu cenu plus 20%.

Savukārt mājsaimniecībām nebūs obligāti jāizvēlas jauns dabasgāzes tirgotājs vai jāpērk dabasgāze par tirgus cenu. Ja mājsaimniecības turpinās dabasgāzi iegādāties no jau esošā tirgotāja, tad tās kā saistītie lietotāji saņems dabasgāzi par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteiktu cenu. Šāds pienākums piegādāt dabasgāzi saistītajiem lietotājiem par regulētu cenu ir noteikts ''Latvijas gāzei'' kā publiskajam tirgotājam līdz 2019.gadam.

Svarīgākais