FM izstrādājusi nodokļu politikas pamatnostādnes

© Edmunds Brencis/ f64 photo agency

Šodien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē Finanšu ministrija (FM) prezentēs izstrādātās nodokļu politikas pamatnostādnes, informēja FM.

Sēde notiks plkst.10.30 Ministru kabineta Zaļajā zālē.

Šī būs pirmā reize, kad FM publiski nāks klajā ar iecerētajām nodokļu politikas izmaiņām.

NTSP uz paritātes pamatiem veido Ministru kabineta, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izvirzītie pārstāvji. Paredzams, ka sēdē piedalīsies arī Latvijas Pašvaldību savienības un citu organizāciju pārstāvji.

Kā vēstīts, viena no būtiskākām piedāvātajām izmaiņām varētu būt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazinājums no pašreizējiem 23% līdz 20%, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Šāds samazinājums gan neattiektos uz lielāku algu saņēmējiem.

Līdz ar IIN samazināšanu varētu palielināt neapliekamo minimumu - viens no iespējamiem variantiem ir 300 eiro, savukārt pensionāriem nepaliekamais minimums varētu pieaugt līdz 500 eiro.

Izmaiņas sociālo iemaksu jomā varētu netikt paredzētas, izņemot to, ka daļa, iespējams - 1%, no valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām tiks novirzīta veselības aprūpei.

Savukārt kapitāla nodokļus paredzēts palielināt, nepiemērojot tos reinvestētajai peļņai.

Svarīgākais