Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Komercbanku asociācija: Latvijā ir sagaidāma tālāka banku konsolidācija

© Andrejs Trentjevs/ F64 photo agency

Latvijā ir sagaidāma tālāka banku konsolidācija, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa.

"Mēs sagaidām tālāku konsolidāciju, jo konkurence ir pietiekami liela," teica Liepiņa, vienlaikus piebilstot, ka par konkrētu banku plāniem gan nevar runāt.

Viņa arī norādīja, ka transformācija banku sektorā šajā gadā, kā arī nākamo divu triju gadu laikā notiks, lai labāk varētu saprast, kādi produkti un pakalpojumi no Latvijas var tikt sniegti gan Eiropas Savienības ietvaros, gan arī ārpus tās. "Kopējās tendences ir skaidras - visticamāk, kāda konsolidācija ir sagaidāma. Vienlaicīgi ir sagaidāma pieaugoša konkurence Eiropas Savienības ietvaros, jo Eiropas Komisija virzās uz priekšu ar virkni pasākumu, kas turpina vienādot regulējumu," minēja Liepiņa.

Tāpat viņa pauda, ka bankām būs jāstrādā pie to biznesa modeļu izvērtēšanas, parādot ar kādiem pakalpojumiem tās saredz aizvietot nerezidentu biznesa samazinājumu.

Vienlaikus Liepiņa prognozēja, ka nerezidentu noguldījumu apmērs Latvijas bankās vidējā termiņā stabilizēsies.

Jau vēstīts, ka Liepiņa asociācijas valdes priekšsēdētājas amatā darbu sāka šogad 9.janvārī.

Komercbanku asociācija apvieno Latvijā reģistrētās bankas un ārzemju banku filiāles. Asociācijā ir 20 biedru un trīs asociētie biedri.