Latvijas Radio bāzes dotācijas palielinās par 914 000 eiro

© F64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) otrdien atbalstīja priekšlikumu no nākamā gada palielināt Latvijas Radio (LR) valsts budžeta bāzes dotāciju par 914 000 eiro, sacīja NEPLP priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par LR Ivars Āboliņš.

NEPLP akceptētais priekšlikums tiks iesniegts izvērtēšanai Finanšu ministrijā.

Papildu finansējums laika periodam no 2018.- 2020.gadam nepieciešams LR personāla resursu konkurētspējīgas atlīdzības nodrošināšanai, informācijas tehnoloģiju (IT) uzturēšanai un darba vides atbilstības nodrošināšanai, kā arī administratīvā satura plānošanas un kvalitātes vadības kapacitātes nodrošināšanai.

Patlaban LR valsts budžeta dotācija ir 7,9 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja LR. Medija pārstāvji uzsver, ka līdz šim LR pieejamie bāzes budžeta pamatdotācijas līdzekļi nav tikuši palielināti, toties ir tikušas piešķirtas papildu mērķdotācijas atsevišķu aktivitāšu vai vienreizēju pasākumu īstenošanai.

Tāpat Āboliņš pastāstīja, ka otrdien NEPLP pārrunāja arī publiskajā telpā izskanējušo informāciju saistībā ar iespējamiem LR darbinieku protestiem atalgojuma un citu faktoru dēļ. Tā kā LR valdei bija nepieciešams laiks, lai sagatavotu atbildes uz šo jautājumu, NEPLP tai deva laiku sagatavot atbildes līdz 15.februārim. LR valdei uzdots vienoties par to, kā situāciju uzņēmumā risināt.

Āboliņš arī norādīja, ka NEPLP pēc tikšanās ar LR valdi radās iespaids, ka valde nav vienota un nestrādā kā komanda. "Mēs mudinājām LR valdi strādāt kā komandai, paužot vienotu viedokli," teica Āboliņš, piebilstot, ka sabiedriskā medija valdei sabiedrības intereses ir jāizvirza augstāk par savstarpējām nesaskaņām.

LETA jau vēstīja, ka NEPLP šodien tikās ar LR valdi, lai pārrunātu sabiedriskā medija budžetu turpmākajiem gadiem.

LR valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš LETA iepriekš skaidroja, ka LR valde iesniegusi NEPLP pieprasījumu, lai valsts budžeta bāzes dotācija 2018.-2020.gadam LR darbības nodrošināšanai tiktu piešķirta pašreizējā apmērā, kāda tā ir 2017.gadā nevis mazākā apmērā. LR vadītājs pauda, ka LR ir būtiski rēķināties ar stabilu, ilgtspējīgu finansējumu pamatdarbības nodrošināšanai, kas dotu lielāku prognozējamību ilgākā laika posmā, nodrošinot iespēju LR plānot darbības apjomu turpmākajos gados, domāt stratēģiski un attīstīties.

Svarīgākais