Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Piesaka Indijai ziemeļzemi Latviju

© Publicitātes foto

Valsts a/s Latvijas dzelzceļš (LDz) prezidents Edvīns Bērziņš un SIA LDz Loģistika valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis atgriezušies no Indijas, kur tikušies ar šīs valsts transporta nozares ierēdņiem un uzņēmējiem, kā arī piedalījušies Deli notikušajā transporta loģistikas un sakaru starptautiskajā izstādē.

Latvijas pārstāvji tikās ar Indijas Transporta un kuģniecības ministrijas valsts sekretāru Radživu Kumāru, Indijas Tirdzniecības ministrijas valsts sekretāri Ritu Teotju, Indijas dzelzceļa priekšsēdētāju

A. K. Mitālu, Uzņēmēju konfederācijas Loģistikas institūta vadītāju K. V. Mahidžaru un citām amatpersonām. «Indija pašlaik sāk spēlēt aizvien lielāku lomu pasaules ekonomikā, tā meklē jaunus tirgus un attiecīgi arī kļūst interesanta pārvadātājiem. Tāpēc strādājam pie iespējām attīstīt jaunus maršrutus, jo kravu plūsma no Indijas uz Eiropu iet caur Irānu, Azerbaidžānu, Krieviju, Gruziju, Baltkrieviju. Mēs esam gatavi papildināt šo loģistikas ķēdi un nodrošināt kravu tālāku kustību uz Eiropas ziemeļiem,» skaidro E. Bērziņš.