Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Latvijā degviela joprojām dārgāka nekā citviet Eiropā

© F64

Sociālajos tīklos kārtējo reizi uzvirmojusi diskusija par to, ka Latvija ir viena no Eiropas valstīm, kur par degvielu jāmaksā visvairāk. Kamēr iedzīvotāji dalās ar saviem novērojumiem par to, kur degviela nopērkama lētāk nekā pie mums, tikmēr analītiskie dati parāda, ka situācija degvielas tirgū Eiropā ir dažāda.

Informācija mājas lapā "fuel-prices-europe.info" liecina, ka šobrīd Latvijā par vienu litru 95.markas benzīna jāmaksā aptuveni 1.154 eiro, savukārt viens litrs dīzeļdegvielas šobrīd maksā 1.084 eiro. Tikmēr lētāk par degvielu jāmaksā Latvijas kaimiņvalstī Lietuvā un Igaunijā. Piemēram, Lietuvā litrs 95.markas benzīna maksā 1.143 eiro, bet Igaunijā- 1.109 eiro. Litru dīzeļdegvielas mūsu kaimiņvalstīs var iegādāties par 1.048 un 1.109 eiro. Lētāka degviela nekā Latvijā šodien ir arī Vācijā, Somijā un Čehijā.

Ir arī vairākas Eiropas valstis, kur viens litrs degvielas izmaksās vairāk nekā pie mums. Piemēram, Dānijā, Itālijā un Norvēģijā litrs 95.markas benzīna maksā vairāk nekā 1.6 eiro litrā.

Kā liecina ziņu aģentūras LETA sniegtā informācija, tad arī naftas cenas pasaulē, kas trešdien samazinājās, ceturtdienas rītā pieaug saistībā ar Kuveitas naftas lietu ministra Esama al Marzuka paziņojumu par to, ka naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC dalībvalstis pilnībā ievēro vienošanos samazināt naftas ieguves apjomu.