FOTO: Rīgā sagaidīts pirmais "Boeing 787 Dreamliner" gaisa kuģis

© @riga_airport/Twiiter

Piektdienas vakarā lidostā "Rīgā" noticis vēsturisks mirklis - Latvijā nolaidies gaisa kuģis "Boeing 787 Dreamliner".

Par notikumu ziņo lidostas "Rīga" sociālie tīkli, informējot, ka pirmo reizi vēsturē lidostā nosēdies gaisa kuģis "Uzbekistan Airways Boeing 787 Dreamliner" ar 215 pasažieriem.

Kā noskaidroja ziņu aģentūra LETA, ka aviokompānija "Uzbekistan Airways" veica reisu Taškenta-Rīga-Taškenta un turpmāk papildinās šī aviopārvadātāja līdz šim izmantoto "Boeing 767" gaisa kuģu floti lidojumos no Rīgas uz Taškentu un Ņujorku.

Lidostas "Rīga" pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, ka gaida kuģis tika pakalpots vakar, 6.janvārī.

Tā kā lielā sala dēļ nebija iespējams pēc nosēšanās tradicionāli izvest gaisa kuģi caur ūdens strūklu "goda vārtiem", tas tika sagaidīts ar perona inspektoru, ugunsdzēsēju transporta un sniega tīrītāju eskortu un sirēnām, tā simboliski atzīmējot vēsturisko notikumu un sveicot apkalpi un pasažierus Rīgas lidostā.

"Uzbekistan Airways" veic lidojumus no Rīgas kopš 2004.gada un piedāvā pasažieriem tiešos lidojumus uz Taškentu un Ņujorku.

"Boeing 787 Dreamliner" ir degvielas patēriņa ziņā efektīvākais ražotāja "Boeing" gaisa kuģis, un pirmais, kura konstruēšanā galvenokārt izmantoti kompozītmateriāli. Gaisa kuģī ir 244 sēdvietas.

Svarīgākais